Zlatoporočenca Albina in Slavko Breznikar

4.3.2015 | 13:45

Zlatoporočenca Albina in Slavko Breznikar
Zlatoporočenca Albina in Slavko Breznikar

Minuli sobotni dan je bil za zakonca Breznikar še posebej slovesen, saj sta praznovala zlato poroko. Natanko 50 let in en dan je namreč minil od trenutka, ko sta si obljubila večno ljubezen in zvestobo. Albina in Slavko sta se spoznala kot sodelavca v Cementarni Zidani Most in med njima je takoj preskočila iskrica. Zato sta se kmalu odločila za skupno življenje in že v prvem letu zakona se jima je rodila hči Mojca, pet let kasneje pa še Andreja. V tem času sta si dozidala hišo, pri Slavkovih starših.

Albina je 30 let vestno opravljala knjigovodska dela v Cementarni Zidani Most, vse do takrat, ko je resno zbolela in zaradi česar se je predčasno upokojila, Slavko pa je svojo poklicno pot pričel na Cestnem podjetju v Radečah in se pozneje zaposlil v cementarni, kjer je spoznal Albino. Ob delu se je izobraževal in zaključil izobrazbo ključavničarja ter se zaposlil v OS Radeče, kjer je opravljal delo hišnika. Opravil je še izpit za voznika reševalnega vozila in se zaposlil v Zdravstvenem domu Radeče-Laško, kjer je ostal vse do upokojitve.

Prosti čas Albina in Slavko rada preživljata v naravi. Veliko sta potovala po Evropi in še danes pravita, da nista končala. Vsako leto se odpravita na oddih na obalo. Albina rada svoj čas preživlja v vrtu, rada kvačka in kuha, si ogleda kakšno razvedrilno oddajo, pa tudi španske nadaljevanke ji niso tuje. Ob sobotah si rada privošči kavico s prijateljicami, je pa tudi aktivna članica Društva invalidov Radeče in kot prostovoljka pomaga starostnikom nad 70 let.

Slavkovim hobijem pa kar ni videti konca. Rad skrbi za urejenost okolice, fotografira, je velik ljubitelj živali in šaha, njegova največja strast pa je slikanje na platno. V njegovi domači zbirki je preko 30 slik in lahko se pohvali z razstavami v Radečah in v sosednjih občinah. Slavko je član Avto moto društva Radeče, Društva invalidov in aktiven član tamkajšnjega društva upokojencev. Nobena prireditev Splavarjenje pa vrsto leti ni potekala brez njegove pomoči in vsestranskosti. Od mladih nog je aktiven član Gasilskega društva Radeče, kjer je bil več let predsednik Prostovoljnega gasilskega društva in Gasilske zveze Radeče, sedaj pa je aktiven član veteranov. Ravno ta njegova ljubezen do gasilstva je v to dejavnost vključila zeta Bojana, starejšo vnukinjo Lauro in vnuka Jakoba in Matija.

Njuno življenjsko pot sta med drugim zaznamovali tudi hudi bolezni, ki pa sta jih uspešno premagala in zaradi česar znata toliko bolj uživati v slehernem dnevu.

Svoj zakon sta 28.2.2015 v cerkvi sv. Petra potrdila s cerkveno poroko, pod vodstvom domačega župnika Mira Berglja in v krogu svojih sorodnikov in prijateljev, nato pa se je slavje nadaljevalo s prazničnim kosilom in v duhu želja, da bi bila še dolgo skupaj srečna in bi razveseljevala tudi svoje najbližje.

Doroteja Jazbec
Foto: Stanislav Kramar, Lucija Sirk

Galerija

poroka-zlata-01
poroka-zlata-04
poroka-zlata-05
poroka-zlata-07
poroka-zlata-08
poroka-zlata-10

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava