Uspešen teden za RK Brežice

4.3.2015 | 08:10

Uspešen teden za RK Brežice

V Brežicah sta se v soboto pomerili ekipi RK Brežice in RD Koper 2013. Brežičani so tekmo začeli odločno in motivirano, kar se je odražalo v njihovi igri, tako v napadu, kot tudi v obrambi. Gostom iz Kopra niso dovolili, da bi se razigrali, gosti so svoj prvi zadetek dosegli šele v 5. minuti srečanja (4:1), v 8. minuti so Brežičani vodili že za pet zadetkov (6:1). Ob izključitvi dveh domačih igralcev so se Koprčani v 15. minuti srečanja domačinom uspeli približati na zadetek. Brežičani so v nadaljevanju še naprej igrali zbrano in na odmor med polčasoma odšli s tremi zadetki razlike (13:10).

Tudi v 2. polčas so domačini stopili zbrano in odločno, z odlično igro so prednost povečali, v 40. minuti so domači znova vodili za 5 zadetkov (20:15). V nadaljevanju sreča ni bila na strani domačih, nekaj zgrešenih strelov in malo slabša igra v obrambi je goste vrnila v igro, v 56. minuti so Koprčani uspeli rezultat izenačiti (23:23), do konca srečanja je bila tekma izredno napeta. V zadnji minuti srečanja je bil rezultat po zadetku gostov znova izenačen, domačim je tako nekaj sekund pred koncem srečanja pripadal zadnji napad. Igralec Kopra je ob izvajanju centra nepravilno oviral domačega igralca, s čimer si je prislužil rdeči karton, Brežičanom pa tako preprečil organiziranje zadnjega napada, ki jim bi ob zadetku prinesel zmago, saj je do konca srečanja ostala le sekunda.

Tekma se je tako končala z rezultatom 27:27, vsekakor pa si domači igralci zaslužijo pohvalo za prikazano igro.

Za Brežice so igrali Polovič A., Deržič 3, Lipej 4, Tomše J, Tomše M. 3, Hecher 5, Kovač 5, Dučanovič, Škoflek, Simakovič, Šalamon, Čanžar F. 7 (4), Cerjak, Čanžar T., Zagode.

Igrali tudi mladinci in mlajši

V nedeljo so v Brežicah mladinci gostili ekipo RK Slovenj Gradec 2011. Tudi mladinci so tekmo odigrali zbrano in motivirano in ves čas vodili. Polčas so zaključili z desetimi zadetki razlike (18:8), popuščali pa niso niti v drugem polčasu. Tekma je kljub ugodnemu rezultatu bila napeta, storjenih je bilo ogromno prekrškov za izključitev, sodnika sta pokazala tudi štiri rdeče kartone. Tekma se je končala z rezultatom 35:26.

Počivali pa niso niti rokometaši mlajših kategorij. Mlajši dečki A (letnik 2002 in mlajši) so v kvalifikacijskih tekmah za uvrstitev v polfinalni skupino državnega prvenstva igrali proti RK Gorenju iz Velenja. Na prvi tekmi, ki je bila v sredo v domači dvorani, so dečki odigrali izvrstno tekmo in sovrstnike iz Velenja premagali z rezultatom 35:25. Že naslednji dan jih je čakala povratna tekma v Velenju, kjer so Brežičani izgubili z rezultatom 31:28, poraz pa ni bil boleč, saj so se Brežičani zaradi boljše gol razlike uvrstili v polfinale.

Vabimo vas k ogledu tekem naših fantov. Spremljate pa nas lahko tudi na internetni strani www.rk-brezice.si in na naši facebook strani.

RK Brežice

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava