Jambrekova razstavlja v Dolenjskih Toplicah

2.3.2015 | 13:05

Jambrekova razstavlja v Dolenjskih Toplicah

Petek, 27. februarja 2015, smo članice in člani LKD Mavrice preživeli zelo ustvarjalno. Najprej smo se zbrali na zelo prijetnih urah izobraževanja, nato smo se udeležili odprtja zanimive likovne razstave »Novo mesto – mesto navdiha« v Jakčevem domu Dolenjskega muzeja v Novem mestu. Pot nas je nato vodila v Dolenjske Toplice. V tamkajšnjem kulturnem domu smo prisostvovali odprtju samostojne likovne razstave naše članice Bože Jambrek.

Razstava je bila svojevrstno presenečenje, saj se je je udeležilo okoli 130 obiskovalcev, odprl jo je topliški župan Jože Muhič. V uvodnih besedah je poudaril, da je z razstavo Jambrekove topliška občina dobila imeniten kulturni dogodek. Topliški kulturni dogodek so popestrili Vrhpoljski pevci in pesnik Maks Starc, ki je občuteno prebral pesem »Ko mene več ne bo«.

Moderator prireditve je mikrofon prepustil tudi Jambrekovi, ki je med drugim poudarila: »Nocoj ne razstavljam sama. S štirimi risbami se predstavlja štiriletni vnuček Tristan. Prosim, oglejte si jih. Videli boste, s koliko domišljije in iskrenosti so bile naslikane. Hvala Tristanu in njegovim staršem, da sem te risbice lahko pokazala!« Po aplavzu se je pred občinstvom priklonil tudi Tristan, ki je s slikarko in babico Božo pokazal, kaj pomeni medgeneracijsko sodelovanje oziroma prenašanju slikarskega znanja na najmlajše. Izbor del je opravil akademski slikar Jože Kumer.

J. P.

Galerija

razstava-01
razstava-02
razstava-03

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava