Dan odprtih vrat, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto

2.3.2015 | 10:00

V Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto 1. marca 2015 praznujemo Dan knjižnice Mirana Jarca Novo mesto.

V ta namen za predstavnike medijev ter ostale obiskovalce knjižnice 2. marca 2015 pripravljamo Dan odprtih vrat Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto.

Ste se kdaj vprašali kaj se skriva za vsemi tistimi vrati knjižnice, ki so za obiskovalce navadno zaprta?

Na dan odprtih vrat vas vabimo, da se sprehodite po knjižničnih labirintih, ki vodijo do skritih kotičkov, kjer zgodbe in njeni junaki oživijo.

Pričakala vas bo čarovnica Vilma in vas pogostila s »čarmelado« z okusom po prijateljstvu, v zeliščnem parku bo botra Pehta postregla z zdravilnim čajem, ki premaga vse tegobe, ljubitelje kave bo Julija razvajala s Prešernovo kavo in Julijinimi poljubčki, za domače dobrote bo poskrbela Mizica pogrni se, ljubitelji bazarja pa boste lahko pobrskali po kupih starih knjig in revij.

Predstavili vam bomo učinkovito E-knjižnico, knjižni labirint pa vas bo popeljal v zakladnico posebnih zbirk, do celic za obdelavo knjižničnega gradiva, v nedokončane prostore, kjer prebiva knjižnični duh Rudi ter v svet pravljic.

Vabimo vas, da nas obiščete v ponedeljek, 2. marca 2015, ob 10. uri, in se skupaj z nami sprehodite po knjižničnih labirintih, ki skrivajo marsikatero presenečenje.

Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da nam udeležbo sporočite na email: janja.gazvoda@nm.sik.si ali gsm: 040 421 805,

najkasneje do petka, 27. februarja 2015.