Ni grdih obrazov, so samo lepi, z določenimi specifikami

1.3.2015 | 10:50

Ni grdih obrazov, so samo lepi, z določenimi specifikami

Kako pravilno izbrati ličila? Kako prekriti rdečico, nepravilnosti in utrujenost na obrazu? Urediti se tako, da bomo zadovoljni sami s sabo, je težka naloga. Ponavadi se tega lotimo na čisto zgrešen način. Manjka nam namreč znanja o novostih na tem področju, velikokrat pa posegamo tudi po nepravih kozmetičnih pripomočkih. S pomočjo strokovnjaka gre zagotovo lažje.

V Knjižnici Brežice smo v četrtek, 26. februarja 2015, na pomoč poklicali enega najbolj znanih slovenskih vizažistov, Evgena Geca. Zaupal nam je male skrivnosti velikih mojstrov ličenja. Izhaja iz italijanske šole ličenja, ki slovi po eleganci in lepoti. Njegova velika strast je izobraževanje bodočih strokovnjakov, svetovanje javnim osebnostim in tudi povsem običajnim ženskam. Pravi, da značaj osebe prepozna po tem, kakšna ličila le-ta uporablja.

Leta 2006, ko je izdal svojo prvo knjigo Skrivnosti lepote, je bila to prva tovrstna knjiga pri nas. Poudaril je osnovne izbire ličil ter pravila in tehnike ličenja. V drugi knjigi, Skrivnosti lepote 2 – Knjigi za vsako žensko, kateri je bilo posvečeno naše druženje, pa je vse to še nadgradil. Na 250-ih straneh in z več kot 200 skicami in fotografijami je prikazal, kako pravilno oblikujemo make-up. Velik poudarek je namenjen kamuflažam. Z njimi namreč prekrivamo vidna znamenja in brazgotine na obrazu oz. celem telesu. Ravno to mu pomeni največ. Z ličenjem spreminja počutje žensk, ko pa liči osebe s takimi potrebami, spreminja njihova življenja. In to je velika razlika.

Pravi, da ni grdih obrazov, so samo lepi, z določenimi specifikami, ki jih z znanjem, določenimi triki in včasih le kančkom ličil lahko poudarimo oz. omilimo, kakor želimo.

Ne glede na predhodno znanje smo pridobili veliko koristnih in uporabnih informacij, trikov ter nasvetov za ličenje. Druženje smo sklenili s sledečimi besedami: »Ličilo je po Slovarju slovenskega knjižnega jezika sredstvo za barvanje, ličenje obraza. Glagol ličiti označuje nanašanje ličila na obraz. Lepota pa je lastnost, značilnost lepega. Ne pozabimo – prava lepota prihaja od znotraj.«

Mateja Kus, Knjižnica Brežice

Galerija

predavanje-01
predavanje-02
predavanje-03
predavanje-04
predavanje-05
predavanje-06
predavanje-07
predavanje-08
predavanje-09
predavanje-10
predavanje-11

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava