108. občni zbor PGD Otočec

28.2.2015 | 14:20

108. občni zbor PGD Otočec

V soboto, 7. februarja, so otoški gasilci imeli svoj 108. redni občni zbor, ki so ga začeli s slovensko himno. V kulturnem programu so se predstavili najmlajši iz gasilskih vrst pod vodstvom njihove članice Erike Švirt. Recitirali so Prešernovo pesem, zaigrali na instrumente ter uprizorili dramski prizor, v katerem so prikazali nagovarjanje sovrstnika k igranju nogometa, a zanje so bile pomembnejše gasilske vaje.

Zbora so se udeležili Andrej Pate, predstavnik Gasilske zveze Novo mesto, predstavniki sosednjih prostovoljnih gasilskih društev in prijateljskega društva Grosuplje ter domačih društev. Navzoče je pozdravil predsednik društva Otočec Miran Zupančič, ki je dejal, da je v društvu 143 članov, in sicer 121 odraslih in 22 mladih. Pregledali so delo društva v preteklem letu, katero je bilo zelo uspešno. Lani so slavnostno prevzeli in dali v uporabo novo gasilsko vozilo GV-1. Velik poudarek so dali izobraževanju mladine in operativne enote. Kar 5 mladih je končalo nadaljevalni tečaj za gasilca in postali so operativni gasilci. Dejavne so bile tekmovalne ekipe pionirjev, mladincev, članov in veteranov. Osveščali so krajane, saj so nadaljevali s tradicijo organizacije pregleda in prodaje novih ročnih gasilnikov ter istočasno nekatere krajane poučili o njihovi pravilni uporabi. Poskrbeli so tudi za vzdrževanje gasilske opreme in vozil ter gasilskega doma. Poveljnik Miha Jerman je podal poročilo o intervencijah, saj se je število na njihovem področju glede na leto 2013 povečalo. V večini primerov je šlo za plazove, poplave in snegolom. Posledice žleda so odpravljali v Postojni. Na zboru so svoja poročila o delu podale še komisija za mlade, komisija za članice in komisija za veterane.

Podelili so priznanja in odlikovanja zaslužnim članom. Mladi tekmovalci so dobili priznanja. Priznanje in značko za 60-letno aktivno delo v gasilski organizaciji je prejel Leopold Novak. Z zbora sta predstavnika otoških gasilcev Jože Barborič in Marko Vene na grob lani umrlega člana Jožeta Selaka odnesla ikebano in svečo.

H. M.

Galerija

z-gasilci-01
z-gasilci-02
z-gasilci-03
z-gasilci-04
z-gasilci-05
z-gasilci-06
z-gasilci-07
z-gasilci-08
z-gasilci-09
z-gasilci-10
z-gasilci-11
z-gasilci-12
z-gasilci-13
z-gasilci-14
z-gasilci-15
z-gasilci-16
z-gasilci-17
108. občni zbor PGD Otočec

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava