Vikend druženje z Alenko Rebula in Josipo Prebeg

28.2.2015 | 10:30

Josipa Prebeg, Melita Kramar, Alenka Rebula

Josipa Prebeg, Melita Kramar, Alenka Rebula

Zakonski in družinski inštitut je poskrbel za prav poseben dogodek in druženje, ki se je prejšnji vikend odvijalo v Novem mestu. Melita Kramar, strokovna direktorica inštituta je v goste povabila poznavalki odnosov, komunikacije, telesa, ustvarjalki in soavtorici nove knjige Vera vase. To sta Alenka Rebula in Josipa Prebeg. Mnogi ju že poznate iz njunih javnih nastopov, delavnic in pisanj. Alenka Rebula pa je v tem pogledu še posebej domača marsikateremu srcu, ki se je zatopilo v njene bogate knjižne uspešnice. Še posebej odmevna so njena dela Globine, ki so nas rodile, Blagor ženskam in Sto obrazov notranjih moči.

V petek se je tako v Novem mestu na Gostišču Loka odvijalo podarjeno predavanje »Kako najti moč, ustvarjalnost in ljubezen v odnosih?«. Gostji pravita, da je veselje v našem življenju odvisno še najbolj od tega, kakšni so naši odnosi: s starši, s partnerji, z lastnimi otroki, s kolegi in okoljem. Veliko je poti, da ustvarjamo zaupanje in bližino, a ne znamo jih vedno najti. Naša moč pa je v ustvarjalnosti, v sposobnosti, da delujemo drugače, kot smo navajeni, svobodno in izvirno. V večeru sta avtorici Alenka Rebula in Josipa Prebeg predstavili svoj pristop do teh vprašanj. V nas sta prebujali spomin na povezanost, odprtost za tisto kar je lepo okoli nas in v nas. Prebujali sta zavedanje o moči naše ustvarjalnosti, naših potreb in tudi predstavljali izzive s katerimi se dnevno srečujemo, ko svoje potrebe poskušamo zadovoljiti ali vzpostaviti svoje mesto ob nekom in poiskati stik.

Dvorana Gostišča Loka je bila polna, okoli 120 src se je odprlo pobudi k sočutju, spoštljivosti in ustvarjanju dobrega v naših odnosih, stika in ljubezni, k videnju lepote v preprostosti. Nagovorili sta nas k naši težji po idealnosti, ki nas odmika od sprejemanje sebe, sočutja in topline.

Druženje se je nadaljevalo s sobotno celodnevno delavnico na Vili Otočec, kjer smo zbrani še bolj poglobili stik s sabo, svojim telesom, potrebami in ljubeznijo, ki je v nas. Obe strokovnjakinji sta nam na svoj lasten način podelili svoje znanje, globino, izkušnjo in v nas sprožile procese srečanja s seboj in ustvarjanja svoje poti. Celodnevno druženje je vključevalo tudi skupno druženje na kosilu, ki nas je vse še bolj obogatilo.

Vsaka udeleženka je prejela tudi potrdilo o udeležbi. Gostjama smo se zahvalili z lepim cvetjem, ki ga je v ta namen podarilo Gozdno gospodarstvo Novo mesto d.d.

Rdeča nit dogodkov je bila nova knjiga Vera vase, ki obsega kar dobrih 500 strani, ponuja ogromno modrosti, uvidov in spoznanj obeh avtoric, ki sta jih nabrali preko svojega življenja in ustvarjanja. Knjiga podarja veliko, predvsem pa to, kar pove njen pomenjljiv naslov – Vera vase.

Ker nas družijo vrednote, kot so sočutje, toplina, varnost, spoštovanje, smo se odločili, da se povežemo tudi v prihodnje in pripravimo nova bogata druženja.

Za vse informacije za naslednje dogodke nas lahko kontaktirate na info@zdi-nm.si, spremljate na www.zdi-nm.si ali facebooku https://www.facebook.com/ZakonskiInDruzinskiInstitut

Melita Kramar, specialistka zakonske in družinske terapije
Zakonski in družinski inštitut

Galerija

IMG_9005
IMG_9021
IMG_9023
IMG_9027
IMG_9037

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava