DL: Na Ragovski se bo ustalil

27.2.2015 | 12:45

Borut Koprivnik je svoj smučarski servis preselil na Ragovsko ulico. (Foto: B. B.)

Borut Koprivnik je svoj smučarski servis preselil na Ragovsko ulico. (Foto: B. B.)

Natanko deset let po tistem ko je postal podjetnik in v Žabji vasi uredil prvo delavnico, je Borut Koprivnik svoj ski servis preselil v lastne prostore na Ragovski ulici. Tekmovalec smučarskega društva Krka Rog in nato trener je bil pred leti serviser ženske A reprezentance, a se je, za razliko od brata Gregorja, ki to nalogo danes opravlja v moški reprezentanci Rusije, kmalu odločil za samostojno pot.

Ker gre za izrazito sezonsko dejavnost, ima s partnerji v najemu tudi dva gostinska lokala v Novem mestu, osnova pa ostaja servisiranje ter prodaja nove in rabljene smučarske opreme. Ima tudi komisijsko prodajo in možnost menjave staro za novo ali staro za staro, edini v Novem mestu pa nudi tudi izposojo smuči, tako v delavnici kot na smučišču Bela.

Čeprav je servisiranje smuči tradicionalno ročno delo, vse več opravi tudi s stroji. V delavnici ima najsodobnejši stroj za izravnavo mase in izdelavo strukture smuči, stroj za mazanje, zadnja leta pa celo brušenje robnikov, pri katerem so še nedolgo nazaj vsi prisegali na ročno brušenje, opravi s keramičnim diskom, kar sicer počnejo tudi tekmovalci v svetovnem pokalu.

Po treh selitvah – iz Žabje vasi je šel na Prešernov trg, nato pa na Glavni trg, kjer je imel tudi trgovino Forma – se namerava Koprivnik na Ragovski, v prostorih, kjer je bil nekoč električar Šobar, ustaliti, dejavnost pa bo v prihodnosti razširil tudi z organizacijo eno- ali dvodnevnih smučarskih izletov po bližnjih smučiščih Slovenije, Italije in Avstrije.

Članek je bil objavljen v 45. številki Dolenjskega lista, 6. novembra 2014

B. Blaić

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava