Hiša eksperimentov na obisku v Metliki

26.2.2015 | 11:30

Hiša eksperimentov na obisku v Metliki
Hiša eksperimentov na obisku v Metliki
Hiša eksperimentov na obisku v Metliki

V torek, 24. februarja 2015, je Osnovno šolo Metlika obiskala Hiša eksperimentov iz Ljubljane in jo za en dan spremenila v Hiško eksperimentov – pravi center znanosti. Na slavnostnem odprtju, ki so mu prisostvovali ravnateljica šole, gospa Željka Janjac, župan občine Metlika, gospod Darko Zevnik, predstavniki sponzorjev in predstavniki Hiše eksperimentov, je šolski pevski zborček zapel himno Hiše eksperimentov, nato pa so se učenci od 3. do 9. razreda podali v učilnici, v katerih so bili postavljeni majhni eksperimenti – poskusi – kjer so učenci skozi dopoldne znanost spoznavali na lastnih izkušnjah.

Petošolci in osmošolci pa so ločeno sodelovali vsak na svoji dogodivščini Hiške eksperimentov v športni dvorani. Osmošolci so na zabaven način spoznali, kaj je težišče in kako ga enostavno določiti. Spoznali so tudi težišče človeka in se malce nasmejali, ko so na vrsto prišli prostovoljci, ki so naredil nekaj vaj, povezanih z njihovim težiščem. Ura je bila tako zabavna in poučna.

Popoldne, vse do 17. ure, je bila Hiška eksperimentov odprta tudi za javnost.

Da smo lahko preživeli tako zanimiv in poučen dan, se zahvaljujemo tudi generalnima pokroviteljema – Leku d. d. – članu skupine Sandoz – in Telekomu Slovenije d. d. – ter seveda vsem lokalnim sponzorjem: IMP PUMPS, Partnerju, Zavarovalnici Tilija, Kmetijski zadrugi Metlika, Slikopleskarstvu Mitja Črnič, TeAm – Elektroinštalacije in meritve Aleš Tudjan, Globusu d. o. o. in Alu-K d. o. o.

Žana Štravs, 6. b, Nina Težak, 8. b
Novinarski krožek OŠ Metlika

Galerija

z-hisa-01
z-hisa-02
z-hisa-03
z-hisa-04
z-hisa-05
z-hisa-06
z-hisa-07
z-hisa-08
z-hisa-09
z-hisa-10
z-hisa-11
z-hisa-12
z-hisa-13

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava