Plazar zapustil MRK Dobova, novi trener Aleš Sirk

31.1.2015 | 08:20

Aleš Sirk (foto: arhiv DL)

Aleš Sirk (foto: arhiv DL)

Primož Plazar (foto: arhiv DL)

Primož Plazar (foto: arhiv DL)

Upravo kluba je na četrtkovem treningu presenetila novica trenerja članske ekipe  Primoža Plazarja, ki je prosil za odstop. Kot razlog je navedel osebne težave. Upravni odbor mu je odobril prekinitev pogodbe.

Plazar je na čelu dobovske ekipe od 24. junija lani, ko je s fanti začel z intenzivnimi pripravami na začetek sezone 2014/2015. V tekmovalnem delu je zabeležil zgolj dva poraza; v ligaškem delu proti Kopru in v pokalu proti močnim Trebanjcem. Po prvem delu je s fanti zasedal 2. mesto v 1.B ligi. Primožu se v imenu kluba zahvaljujemo za sodelovanje in za vse, kar je naredil za nas!

Ta nenadna odločitev je prišla prav zdaj, ko so fantje ujeli pravi ritem in se dodobra spoznali. Dober teden pred začetkom drugega dela smo ostali brez trenerja, zato je vodstvo kluba takoj iskalo rešitve. In že je znan nov trener, ki bo člansko ekipo vodil proti zelo željenemu cilju- 1.A ligi.

Novi trener Aleš Sirk

Aleš Sirk je bil včeraj imenovan za novega trenerja naših fantov. Ekipo že dobro pozna, saj je bil lani že nekako del našega kluba. Včeraj je bil za njim in ekipo prvi trening, na katerem je dejal, da si želi obdržati tempo, ki so ga fantje imeli in da mu je všeč vzdušje, ki ga gojijo znotraj ekipe. Pravi, da naj dajo vedno vse od sebe in naj ne pozabijo v igri uživati - seveda pa je pomemben tudi rezultat.

Aleš ima veliko izkušenj s prvoligaškimi klubi. Začel je v Sevnici, nadaljeval v velenjskem Gorenju (kjer je osvojil naziv državnih prvakov), se preizkusil v novomeški Krki in se nato vrnil v Sevnico. Lani je začel sodelovanje z našim klubom in želimo si, da bo letošnja sezona zapisana v klubsko zgodovino z uvrstitvijo nazaj v slovensko rokometno elito.

Odšel tudi Daniel Supančič

V drugem delu sezone pa žal ne bomo mogli računati na Daniela Supančiča, ki je dobil ponudbo iz RK Krško, da do konca sezone igra za njih. Po premisleku se je odločil, da sprejme ponudbo in se tako preizkusi tudi proti prvoligašem. Želimo mu, da se pokaže v dobri luči in da pokaže, iz kakšnega testa smo Dobovčani!

Prvo tekmo v drugem delu tekmovanja bodo naši igrali v gosteh pri zadnje uvrščeni ekipi RK Cerklje. Tekma bo v soboto, 7.2., v Cerkljah na Gorenjskem.

Jaka Krivec

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava