OŠ Milke Šobar - Nataše Črnomelj: Poklici v moji okolici

30.1.2015 | 12:50

OŠ Milke Šobar - Nataše Črnomelj: Poklici v moji okolici
OŠ Milke Šobar - Nataše Črnomelj: Poklici v moji okolici

V četrtek, 22. 1. 2015, smo na šoli izvedli tehniški na temo poklicev. Najmlajši učenci so barvali pobarvanke, gledali risanke, se igrali spomin in poslušali zgodbice o različnih poklicih, ki jih srečamo v naši okolici.

Četrtošolci in učenci oddelka PPVI 3, 4 so reševali križanko o poklicih, gledali risanke ter obiskali Knjižnico Črnomelj.

Učenci 5. in 6. razreda so prav tako reševali križanko, vendar je bila ta nekoliko zahtevnejša, saj so morali pravilno odgovoriti na vprašanja. Ogledali so si tudi video predstavitve različnih poklicev. Po malici pa so se skupaj z učenci PPVI 2, 3 in z učenci PPVI 4, 5, 6 odpravili proti SŠ Črnomelj, kjer so si ogledali šolske delavnice in sodelovali pri zanimivih kemijskih poskusih.

Dan je bil za učence 7., 8. in 9. razreda medijsko obarvan. Kmalu po prihodu v šolo so se odpravili na ogled radijskega studia Radia 1, nekdanjega radija Odeon v Črnomlju. Tam jih je zelo prijazno sprejel Sašo Riznič. Vsi učenci so posneli v studiu kratke predstavitve, za tem je sledila čisto prava radijska montaža z glasbeno podlago, posebnimi efekti in z igro glasu.

V razredu pa so pozornost namenili obravnavi novinarskega poklica. Obiskal jih je Tomaž Čurk, novinar in napovedovalec na radiu Krka. Predstavil jim je svoje delo, nastopil kot radijski napovedovalec in se preizkusil v vlogi športnega komentatorja. Učenci so mu zastavili številna vprašanja. Intervju z njim pa bomo objavili v junijskem šolskem časopisu Zvončki.

Že tako pester dan smo zaključili z nastopom kantavtorice Erike Kralj, ki je s svojo prisrčnostjo navdušila tako učence kot učitelje.

Sanela Gračan

Galerija

v-poklici-01
v-poklici-02
v-poklici-03
v-poklici-04
v-poklici-05
v-poklici-06
v-poklici-07

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

31.1.2015Oceni vika lozar 

Polno doživetje za otroke, ploskam prireditvi!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava