Karate klub Obzorje Brežice izpeljal medletno polaganje za višje pasove

30.1.2015 | 08:15

Karate klub Obzorje Brežice izpeljal medletno polaganje za višje pasove
Karate klub Obzorje Brežice izpeljal medletno polaganje za višje pasove

Ta teden so v Karate klubu Obzorje Brežice potekali izpiti za višje pasove, ki jih vsako leto organiziramo na začetku leta. Na medletnem preverjanju znanja imajo pravico pristopa k izpitu nižji pasovi (beli, rumeni in oranžni). Na izpitu je tričlanska komisija brežiških trenerjev in mojstrov karateja (Franc Bajs, 3.DAN, Darko Grozdina, 3.DAN in Tomaž Dvornik, 1.DAN) preverjala napredek članov v karate tehniki, katah (namišljenem boju), dogovorjenem boju in prostem boju. Izpit so uspešno opravili vsi kandidati, ki so pristopili k polaganju.

Na izpitu so mladi brežiški karateisti prikazali izreden napredek od začetka tega šolskega leta, zato velja še posebej izpostaviti mladi rod, ki trenira pod podstvom trenerjev Franca, Darkota, Dubravka in Metke in prav vsi predstavljajo bodoče upe Karate kluba Obzorje Brežice tudi na tekmovalnem področju.

Po zaključku lanske tekmovalne sezone je Karate zveza Slovenije objavila tudi končno lestvico uspešnosti klubov za leto 2014. Karate klub Obzorje Brežice je ponovil lanskoletni uspeh ter prepričljivo zasedel skupno 6.mesto med 60-imi klubu v Sloveniji. Kriteriji uspešnosti so bili uspehi na tekmovanjih po koledarju Karate zveze Slovenije, usposobljenost strokovnega kadra, registrirani tekmovalci in organizacije turnirjev.

V brežiškemu klubu smo zelo ponosni na svoj napredek, ki se kaže predvsem v zelo strokovnem delu trenerjev, diferenciranemu delu z mladimi ter veliki podpori staršev, občine Brežice, donatorjev, sponzorjev in širše javnosti. V lanskem letu je bilo delo v klubu razdeljeno na 12 različnih skupin, ki jih je vodilo 12 trenerjev z opravljeno trenersko licenco pri Karate zvezi Sloveniji. Tekmovalci kluba so nastopili na 17-ih tekmovanjih doma in v tujini ter osvojili skupno 126 kolajn (26 zlatih, 39 srebrnih, 61 bronastih). Od vseh kolajn v tem letu je bilo 33 osvojenih na državnih prvenstvih ter pokalnih tekmovanjih. Naslov državnih prvakov so letos osvojili: mladinke v bojih (Petra Planinc, Kaja Omerzo in helena Cenc).

Komisija KZS za reprezentance je pred mladinskih evropskim prvenstvom 2015, ki bo od 5. do 8. februarja v Švici v Zurichu, pripravila tudi zaključne skupne priprave za izbrane reprezentante za nastop na tem velikem tekmovanju. V kategoriji mlajših članic do 21 let bo Slovenijo zastopala najboljša katašica članica KK Obzorje Brežice Nastja Galič, ki je te dni dopolnila 18 let in se vzporedno pripravlja na maturo v brežiški Gimnaziji. Nastja je po besedah selektorja Bora Dereanija v zadnjem letu zelo napredovala v tehničnem in v zrelostnem pogledu, zato je po nastopu na lanskem mladinskem evropskem prvenstvu v Lizboni dobila priložnost tudi v članski konkurenci. Nastja bo nastopila v kategoriji kate mlajše članice, in sicer v družbi največjih evropskih zvezd, ki bodo kot izbrane zastopale svoje države.

Karate klub Brežice

Galerija

z-karate-01
z-karate-02
z-karate-03
z-karate-04
z-karate-05
z-karate-06
z-karate-07
z-karate-08
z-karate-09
z-karate-10
z-karate-11
z-karate-12
z-karate-13
z-karate-14
z-karate-15
z-karate-16
z-karate-17
z-karate-18
z-karate-19

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava