DL: So se le branili ali so napadli?

29.1.2015 | 12:10

Peterica očitkov, da so pretepli brata Turk, ne prizna.

Peterica očitkov, da so pretepli brata Turk, ne prizna.

»Drugič se bom pa pustil tepsti,« je na sodišču dejal 24-letni Denis Aščič iz Mirne Peči, ko je zanj višji državni tožilec Srečko Hočevar predlagal pogojno kazen eno leto zapora v preizkusni dobi treh let zaradi povzročitve hude telesne poškodbe. Sam bi jo s takšno kaznijo sicer kar dobro odnesel, saj je za to dejanje po kazenskem zakoniku zagrožena kazen od pol do pet let zapora.

Če se bodo očitki iz obtožbe izkazali za pravilne, se višja kazen obeta 39-letnemu Slavku Bregarju, ki je bil že obsojen zaradi nasilništva, zato je zanj tožilec predlagal eno leto zapora. Eno leto zapora je predlagal tudi za 30-letnega Igorja Brajdiča, saj je že bil kaznovan, to dejanje, ki se mu očita, pa je storil le en mesec po preteku preizkusne dobe, kar je še dovolj zgodaj za preklic pogojne. Pogojni je tožilec predlagal tudi za 22-letnega Senada Bregarja in 31-letnega Dejana Kovačiča.

»Niti dotaknil se nisem nikogar! Kako naj bom torej kriv!« je bil odločen Dejan Kovačič in povedal, da je imel v tistem času zlomljeno roko, kako naj bi torej sodeloval v pretepu? Denis pa je pripomnil, da bo brata Turk ovadil zaradi lažnega pričanja.

28. aprila lani je namreč v lokalu Pri hlapcu v Mirni Peči prišlo do množičnega pretepa, v katerem sta jo najbolj skupila brata Andrej in Darko Turk (mimogrede: oba sta bila precej pijana). Oba sta bila najprej skupaj v lokalu, potem pa je Darko odšel domov, rekoč, da se bo vrnil, ko bo Andrej potreboval prevoz. Okoli osmih zvečer je k lokalu prišla peterica obdolženih, v lokal pa je vstopil le Aščič in hotel kupiti zaboj piva. Ko je odhajal, je naletel na Andreja in tu se pričanja razlikujejo, predvsem v delu, kdo je koga izzival.

V sporu naj bi Aščič Andreja udaril v glavo, takrat pa so pristopili ostali štirje, od nekod je prišel tudi Andrejev brat Darko. In začeli so se udarci in brce. Andrej je bil le lažje poškodovan, Darko pa je dobil hude poškodbe, tudi prelom dna desne očnice, udarnine in razpočne rane po glavi ter lažji pretres možganov. Peterica se je po pretepu odpeljala, Andrej pa je v tistem klical policijo in policisti so avto kmalu ustavili. Ker obtoženi krivde niso priznali, bo potrebno sojenje.

Članek je bil objavljen v 43. številki Dolenjskega lista, 23. oktobra 2014

T. J. G.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava