Nastja Galič na zaključnih pripravah karate reprezentance za nastop na MEP

29.1.2015 | 08:50

Nastja Galič na zaključnih pripravah karate reprezentance za nastop na MEP
Nastja Galič na zaključnih pripravah karate reprezentance za nastop na MEP
Otroška karate reprezentanca Slovenije

Otroška karate reprezentanca Slovenije

Komisija KZS za reprezentance je pred mladinskih evropskim prvenstvom 2015, ki bo od 5. do 8. februarja v Švici v Zurichu, pripravila zaključne skupne priprave za izbrane reprezentante za nastop na tem velikem tekmovanju. V kategoriji mlajših članic do 21 let bo Slovenijo zastopala najboljša katašica članica KK Obzorje Brežice Nastja Galič, ki je te dni dopolnila 18 let in se vzporedno pripravlja na maturo v brežiški Gimnaziji.

Nastja je po besedah selektorja Bora Dereanija v zadnjem letu zelo napredovala v tehničnem in v zrelostnem pogledu, zato je po nastopu na lanskem mladinskem evropskem prvenstvu v Lizboni dobila priložnost tudi v članski konkurenci. Nastja bo nastopila v kategoriji kate mlajše članice, in sicer v družbi največjih evropskih zvezd, ki bodo kot izbrane zastopale svoje države.

Na zaključnih pripravah so izbranci utrjevali svoje nastope v celoti. Nastja ima za to prvenstvo pripravljenih pet kat: Annan, Suparipei, Kururunfo, Paiku in Chatan Yara Kushanku. Na zadnjih pripravah so del treninga posvetili tudi psihološki pripravi na nastope in sami taktiki. Nastja je izpolnila vsa pričakovanja selektorja, zato ji želimo še uspešen zaključek priprav v domačem klubu in uspešen nastop na MEP 2015.

V Komisiji za reprezentance Karate zveze Slovenije so se tudi odločili, da začnejo dajati večji poudarek tudi tekmovalcem, ki bojo kmalu začeli nastopati v kategoriji kadetov. Zato so sestavili reprezentanco v bojih za starejše deklice in dečke in izvedli tudi prve priprave, kot sklop priprav za Balkansko otroško prvenstvo do 14 let, ki bo konec maja v Črni Gori. V reprezentanco sta bila povabljena tudi Dejan Debelak in Hana Suša, ki sta se udeležila svojih prvih reprezentančnih priprav ter se tako priključila že nekaterim reprezentantom iz Karate kluba Obzorje Brežice.

V tem letu je klub dosegel tudi dogovor s Šetinc d.o.o., center zdravja, lepote in dobrega počutja (www.setinc.si), ki skrbi s svojimi storitvami ročnih masaž in alternativnih tehnik zdravljenja za boljše počutje tekmovalcev, hitrejšo regeneracijo po napornih treningih in za lažje okrevanje po morebitnih poškodbah.

Karate klub Brežice

Galerija

z-nastja-01
z-nastja-02
z-nastja-03
z-nastja-04
z-nastja-05
z-nastja-06
z-nastja-07
z-nastja-08
z-nastja-09
z-nastja-10
z-nastja-11
z-nastja-12
z-nastja-13
z-nastja-14
z-nastja-15
z-nastja-16
z-nastja-17
z-nastja-18
z-nastja-19
z-nastja-20
z-nastja-21
z-nastja-22
z-nastja-23
z-nastja-24
z-nastja-25
z-nastja-26

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava