Medgeneracijsko srečanje v Knjižnici Sevnica

28.1.2015 | 09:00

Medgeneracijsko srečanje v Knjižnici Sevnica

V četrtek, 22. januarja 2015, so stanovalci bivalnih enot Doma upokojencev in oskrbovancev Impoljca v Knjižnici Sevnica pričarali prijetno in bogato dopoldne učencem 3. razreda OŠ Sava Kladnika Sevnica. S čudovito izdelanimi lutkami so otrokom zaigrali predstavo po predlogi pravljice Bremenski mestni godci bratov Grimm.

V uvodnem pozdravu je vse zbrane nagovorila strokovna vodja doma, gospa Darja Cizelj in med drugim povedala, da je to srečanje pravzaprav prvo v vrsti, ki se bodo odvila v letošnjem jubilejnem 10. letu obstoja bivalnih enot. Oskrbovanci so skupaj z mentorico Alenko Rakar in ob pomoči delovne terapevtke Lili Merlinn zelo domiselno in prijetno izvedli otvoritveno predstavo. Otroci so s svojo učiteljico, Ernestino Krajnc, izrazili veliko navdušenje nad predstavo in njihovo odprtostjo ter pripravljenostjo, da z njimi podelijo nekaj drobcev njihovega vsakdana v bivalnih enotah. Prijetno druženje smo zaokrožili s skupno pesmijo in tako pokazali, da lahko premostimo razlike in drug drugemu prinašamo veselje in bogate izkušnje.

Ideja za srečanje se je porodila na pravljičnih urah, ki v Domu upokojencev in oskrbovancev Impoljca v sodelovanju s Knjižnico Sevnica uspešno potekajo že od leta 2011.

Za Knjižnico Sevnica Anica Ganc, bibliotekarka

Galerija

v-knjiznici-01
v-knjiznici-02
v-knjiznici-03
v-knjiznici-04
v-knjiznici-05
v-knjiznici-06
v-knjiznici-07

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava