Delavnica v Črnomlju: »Bogat je otrok, ki ima dedka in babico«

27.1.2015 | 12:50

Delavnica v Črnomlju: »Bogat je otrok, ki ima dedka in babico«

Vsako življenjsko obdobje prinese druga znanja, drugačne vsebine. Tako se lahko ne le otroci učijo od staršev, temveč tudi od babic in dedkov ter obratno, starši ter babice in dedki pa se lahko učijo od otrok. Znanje in veščine se prelivajo med generacijami, se prenašajo iz roda v rod. Posebno vlogo družinskem sistemu imajo stari starši, kjer posedujejo že pravo modrost, t. j. znanje z izkušnjami.

Zato smo se v našem Zdravstvenem domu odzvali povabilu Zavoda za izobraževanje in kulturo Črnomelj, s katerim smo skupaj v okviru njihovega Centra medgeneracijskega učenja Bela krajina, izvedli učno delavnico.

Na delavnici smo spoznali različne vrste iger, preko katerih si lahko izmenjujemo znanje, npr.: miselne igre, domišljijske igre, branje pravljic ter učenje iz njih, konstruktivne in didaktične igre, v okvire katerih smo izdelali izdelke iz papirja ter drugih materialov; urili pa smo se tudi v grafomotoriki.

Delavnico smo zaključili z učenjem konstruktivnih načinov sproščanja napetosti in stresa; učili smo se sprostitvenih tehnik, namenjenih predvsem mlajšim.

Na dogodku so prisostvovali otroci, starši in stari starši.

Tanja Ravnjak

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (8)

27.1.2015+2     + (3)     – (1)     Oceni tina 

se pravi da tisti otroci k nimajo babice in dedke so revni in stran porinjeni??izločeni??sramota kak grd naslov dajete tu gore....vsak otrok je bogat če ima starše žive in zdrave

27.1.2015Oceni OJOJOJ 

blagor ubogim na duši ...

27.1.2015–2     + (0)     – (2)     Oceni ana 

Tina, ti pa res ničesar ne razumeš! Vsak človek ima mnogoooo bogastev, le prepoznati jih mora! Da, bogat je otrok, ki ima babico in dedka!

27.1.2015+1     + (1)     – (0)     Oceni tina 

in reven tisti ki tega nima?hallo?

27.1.2015Oceni ana 

Tina, to je tvoj konstrukt! Kdo trdi, razen tebe, da je oni drugi reven?

28.1.2015Oceni opazovalec 

Ja, res je bogat tisti ki ima dedka in babico, le v nekaterih primerih nekatere babice in dedki ne čutijo isto do vseh vnučkov...In ubogi so tisti vnučki, ki to čutijo..Babice in dedki mnogo pripomorejo k vzgoji, ljubezni in marsikakšni pomoči, le da njihovi otroci tega ne cenijo...in zopet...ubogi eni ali drugi..v mojem primeru je že tako. Bogat si v srcu in na duši, če to zmoreš, denar tukaj ne šteje..

29.1.2015Oceni MIRNA GORA 

Pozdravljam delavnico, saj je obojestransko koristna.

29.1.2015+1     + (1)     – (0)     Oceni občanka 

Naslov je zelo dober! No, nekateri si ga pač napačno razlagajo in napadajo. Jaz sem zelo hvaležna svojima staršema, babi in dediju ali stari ate, ki nama s sestro zelo pomagata pri vzgoji otrok in čeprav sta v vrtcu, velikokrat z veseljem priskočita v pomoč, ko smo v zagati. Srečni in veseli sva, da jih imava, čeprav se jim nikoli ne bova mogli prav oddolžit za ves njihov trud in pomoč.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava