Nika Glojnarič, Nina Pavlek in Nika Plankar – tri brežiške zlate medalje na pionirskem DP

27.1.2015 | 09:45

Nika Glojnarič, Nina Pavlek in Nika Plankar  – tri brežiške zlate medalje na pionirskem DP
Nika Glojnarič, Nina Pavlek in Nika Plankar  – tri brežiške zlate medalje na pionirskem DP

V soboto, 24.1.2015, je v Ljubljani potekalo Prvenstvo Slovenije v dvorani za pionirje in pionirke U16. Mladi brežiški atleti so bili zelo uspešni, saj so kar sedemkrat stali na zmagovalnem odru.

Nika Glojnarič je postala državna prvakinja v teku na 60 m z ovirami. Zmagala je z rezultatom 8,84 sekunde. Samo sedem stotink je zaostala za slovenskim rekordom, ki ga je odtekla pred dvema tednoma. Na ovirah je bila zelo uspešna tudi Žanin Kužnik, ki je v finalnem teku krepko popravila osebni rekord in z rezultatom 9,44 sekunde osvojila bronasto medaljo. Leja Glojnarič, slovenska prvakinja v tej disciplini v mlajši kategoriji U14, se je uvrstila v B finale in z rezultatom 9,88 sekunde osvojila deveto mesto.

V finalnem teku na 60 m, v disciplini, kjer je bila kot vsako leto največja konkurenca, saj je nastopilo kar 112 tekmovalk, si je Nika Glojnarič priborila srebrno medaljo. Njen rezultat 7,88 sekunde.

Na 60 m je nastopil v kvalifikacijah Jasmin Hotić. Zasedel je 24. mesto, njegov rezultat 8,12 sekunde. Zanj je bilo to sploh prvo atletsko prvenstvo, priložnost za nabiranje prvih tekmovalnih izkušenj.

V popoldanskem delu tekmovanje so najprej nastopile skakalke s palico. Po dramatičnem boju za naslov najboljše v Sloveniji, je slavila mlada, komaj dvanajstletna Nina Pavlek. Za zmago je morala preskočiti kar 3,01m, kar je izjemen rezultat za njeno starost. Lara Zupanc je bila z rezultatom 2,65 m tretja!

Tudi v moški konkurenci v skoku s palico Brežičani niso ostali brez odličja. Florijan Roštohar je osvojil tretje mesto. Za bronasto medaljo je moral skočiti osebni rekord, 3,15 metra. Kristan Kek je bil četrti (2,80 m), Lan Timotej Uršič je bil peti (2,70).

V zelo zahtevni disciplini, troskoku, je prvič nastopila Dea Fackovič Vučanjk. Na koncu se je z rezultatom 10,88 metra, uvrstila tik pod stopničke, na četrto mesto!

Na nehvaležnem, četrtem mestu je v skoku v višino, na koncu pristala Nika Herakovič. Takoj za njo, peta, pa je bila Maja Glogovšek. Obe sta preskočili letvico na višini 1,40 metra.

Nika Plankar izpolnila normo za nastop na EYOF – u 2015

Izjemno predstavo pa je v skoku v višino prikazala Nika Plankar. Svoje tekmovanje je začela na višinah, ko so vse ostale tekmovalke že končale s tekmovanjem. Vse višine je z lahkoto premagovala že v prvih poskusih. Po uspešnem skoku na 1,66 m, so sodniki kar malo začudeno pogledali, ko je Nika odločno zahtevala, naj postavijo letvico kar sedem centimetrov višje, na višino 1,73 m! Po dveh neuspešnih poskusih, pa je v tretjem poskusu po odločnem zaletu dobesedno poletela! Visoko je preletela letvico, takoj po pristanku na blazinah zmagovalno dvignila roke! 1,73 metra predstavlja izpolnjeno normo za nastop na letošnjih Evropskih olimpijskih igrah mladih (EYOF), ki bodo konec julija v Gruziji, v Tbilisiju!

Na večernem atletskem mitingu je nastopil Egon Metelko v skoku v daljino. Skočil je osebni rekord 6,56 m in zasedel tretje mesto. Tim Medved pa je bil v skoku v višino s 1,80 m, v članski konkurenci sedmi!

Za prihodnost brežiške atletike ni skrbi.

AK Brežice

Galerija

z-dp16-01
z-dp16-02
z-dp16-03
z-dp16-04
z-dp16-05
z-dp16-06
z-dp16-07
z-dp16-08
z-dp16-09

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava