Kamenko Kesar - Mene ne bo noben jebo

25.1.2015 | 09:15

Kamenko Kesar - Mene ne bo noben jebo
Kamenko Kesar - Mene ne bo noben jebo

Knjižnica Mirana Jarca je v četrtek zvečer, 22. januarja 2015, priredila predstavitev knjižne uspešnice Kamenka Kesarja z naslovom Mene ne bo noben jebo, ki jo je vodila Alenka Mirt, bolj znana kot nekdanja voditeljica oddaje Vizita na eni izmed komercialnih televizijskih hiš. Tudi njena vloga pri nastajanju te zbirke Kesarjevih blogov ni nezanemarljiva, saj ne le, da je njena pobudnica in avtorica naslova, marveč se kot piščeva življenjska sopotnica in njegova ustvarjalna muza pojavlja tudi v njegovih zgodbah.

Poslušalci so bili deležni sproščene predstavitve, ki je ustvarila v Trdinovi čitalnici pravo domačnost. Tisti, ki knjige še niso prebrali so iz avtorjevih ust izvedeli, da je »en velik seks v mestu za moške«, ter tudi, da je obenem smešna kot tudi ganljiva. Kamenko pravi, da v blogih duhoviči zato, da je ljudem dobro, čeprav le-ti tudi zamerijo, če piše o njih. Tudi s tem namenom se je začel šalit predvsem na svoj račun, saj sam sebe ne bo tožil in se poleg tega tudi zaveda, koliko lahko prenese. Sicer pa rad varuje zasebnost in se s sočnim stilom pisanja zgolj norčuje iz stvari, ki jih vsi ne/zavedno počnemo.

Knjiga Mene ne bo noben jebo je uzrla luč sveta decembra lani pri založbi Mladinska knjiga, a je njena naklada (1500 izvodov) že skorajda pošla, saj je umeščena med 10 najbolj branih knjig slovenskih avtorjev. Avtor že snuje prevod knjižne uspešnice v srbščino in hrvaščino. Kani pa biti ravno pretvorba v slednjo nekoliko trši oreh, zato bo blogerjev vsebinski poseg vsekakor potreben.

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

25.1.2015Oceni Ferluci 

Bolj perverzen naslov, večje zanimanje bralcev. Zanimivo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava