Letalci znajo tudi z žogo

24.1.2015 | 08:55

Letalci znajo tudi z žogo
Letalci znajo tudi z žogo

Včeraj je v Športni dvorani Brežice potekal športni dogodek v organizaciji 15. polka vojaškega letalstva Slovenske vojske, Zavoda za šport Brežice in Rokometnega kluba Brežice. Športna prireditev se je začela z nogometnim turnirjem ekip letalskih enot iz Vojašnice Jerneja Molana, končala pa z revijalno rokometno tekmo med ekipama Rokometnega kluba Brežice in Vojašnice Jerneja Molana.

Nogometnega turnirja se je udeležilo šest ekip iz Vojašnice Jerneja Molana in vojaškega dela letališča Jožeta Pučnika iz Brnika. Prvo mesto so si priigrali pripadniki 107. letalske baze, drugo pripadniki Letalske šole in tretje mesto ekipa 153. letalsko tehnične eskadrilje.

Na revijalni rokometni tekmi so se med strelce prvi vpisali člani Rokometnega kluba Brežice, ki so premagali ekipo Vojašnice Jerneja Molana z rezultatom 29:23.

Športni dogodki so del civilno-vojaškega sodelovanja ter predstavljajo skupne dejavnosti in aktivnosti med lokalno skupnostjo in Slovensko vojsko, katere cilj je izpolnjevati in negovati skupne interese ter razvijati nove oblike civilno-vojaškega sodelovanja.

Dan slovenskega vojaškega letalstva praznujemo 12. januarja v spomin na prvi bojni polet treh letal dvosedov ljubljanske stotnije. Danes je vojaško letalstvo sestavni del 15. polka vojaškega letalstva. Polk sestavlja šest enot s sedežem na letališču Cerklje ob Krki ali vojaškem delu letališča Jožeta Pučnika na Brniku, in sicer 151. helikoptersko eskadriljo, 152. letalsko eskadriljo, 153. letalsko-tehnično eskadriljo, Letalsko šolo, 107. letalsko bazo ter 16. center za nadzor in kontrolo zračnega prostora.

Jani Krošl

Galerija

sv brezice001
sv brezice002
sv brezice003
sv brezice004
sv brezice005
sv brezice006
sv brezice007
sv brezice008
sv brezice009
sv brezice010
sv brezice011
sv brezice012

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava