DL: Vedno gresta v korak z novostmi

22.1.2015 | 14:45

Nives in Danilo Jurejevčič v svojem kozmetičnem salonu (Foto: M. B.-J.)

Nives in Danilo Jurejevčič v svojem kozmetičnem salonu (Foto: M. B.-J.)

Nives in Danilo Jurejevčič iz Metlike sta leta 1996 začela s proizvodnjo kozmetike, leto pozneje pa sta odprla še kozmetični salon. Več kot 90 odst. izdelkov sta prodala po tedanji Jugoslaviji, a ko se je v nekdanjih jugoslovanskih republikah razplamtela vojna, se je jugoslovanski trg zaprl. Tako sta leta 1993 prenehala s proizvodno dejavnostjo ter ohranila le še kozmetični salon.

Nives je nosilka obrti, Danilo pa je zaposlen pri svoji ženi. Pravita, da je bilo do letos za dva dovolj dela. Šele letos sta namreč prvič občutila krizo, predvsem pa opažata, da je srednji sloj tako rekoč izginil. Sicer pa imata od februarja do konca junija na obvezni praksi dijakinje srednje kozmetične šole in študentke višje kozmetične šole iz Novega mesta. Nives je namreč mojstrica kozmetične nege, Danilo pa je usposobljen kot mentor. Tako niti ne čutita potrebe, da bi dodatno zaposlovala. Računata pa tudi na to, da bo sin Renato nadaljeval z obrtjo. Zaključuje visoko zdravstveno šolo in se namerava specializirati za delo z aparati v kozmetiki. »Stranke se vse bolj odločajo za terapijo z aparati, ker hočejo rezultat takoj. Mi pa jim svetujemo, kaj je za njih najboljše,« pove Danilo.

Kozmetični salon Nives je edini v metliški občini, sicer pa sta dva še v Črnomlju. »A v naš salon prihajajo stranke iz vse Bele krajine, pa tudi iz Karlovca, Zagreba in z druge strani Gorjancev. Veliko jih je, ki so se sicer izselili iz Bele krajine, a se vračajo v naš salon,« pravi Nives ter omeni, da prihajajo v salon že po tri generacije iz ene družine. Ljudje spoznavajo, da kozmetika ni zgolj luksuz, vse pogosteje pa so med strankami tudi moški.

Seveda pa se Nives in Danilo zavedata, da morata ves čas slediti napredku na kozmetičnem področju. Prav sedaj se odločata za nakup aparatov, ki so novost na tržišču. »Imava dovolj prostora za razširitev salona, če bo potrebno. Prav tako imava vizijo, v kateri ima pomembno mesto napredek. In če se nama je uspelo obdržati na tržišču že 28 let, je to dokaz, da naju ljudje potrebujejo,« je prepričan Danilo.

Članek je bil objavljen v 43. številki Dolenjskega lista, 23. oktobra 2014

M. Bezek-Jakše

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava