Prikaz domačih kolin; recept za krompirjevo klobaso skrivnost
22.1.2015 | 13:20
Društvo ljubiteljev suhomesnatih dobrot iz Leskovca pri Krškem je tudi letos izvedlo prikaz domačih kolin. V petek so v Malem Podlogu pri Jožetu Meniču najprej prikazali zakol prašiča, razsek mesa in kasneje pranje ter čiščenje drobovine, v soboto po osmi uri pa so se udeleženci razdelili v dve skupini, saj so hkrati začeli pripravljati meso za krvavice, mesene klobase in meso za prekajevanje ter meso in slanino za salame. Po izdelavi krvavic, katerih je bilo preko sto, ter mesenih klobas so bile na vrsti še krompirjeve klobase, katere je vsak od prisotnih dobil tudi za domov, da jih je lahko še enkrat poizkusil, ker - kot pravi sam predsednik društva Jože Petkovšek - je to nekaj novega. Vendar je recept za izdelavo še skrivnost ...
Anton Hruševar
DL: Portret tedna - Sašo Đukić
FranciD: Malo se je pa že ispel...
DL: Tatovi so se lotili vežice - Brez...
FranciD: Obvezno napisat ime zavarovalnice!
DL: Pri Slavku Barboriču - Gasilci obiskali...
pureber: Slavko, še na mnoga leta ti želim.
DL: Prenova dol. železnice - Začelo se je,...
miha: Pa da vidmo je reku ta slep. Se pravi...
Tajski boks: Zmagovito na Madžarskem, v...
miha: Kaj je boljši šport kik boks al...
Letošnja Kmetija snemana v drugem letnem času in v drugem kraju
sre, 27.3.2024
Z Urošem in Aljažem bodo vedno družina
čet, 28.3.2024
DL: Zvonil alarm, a kraje ni bilo; lahko bi ravnali drugače
tor, 26.3.2024
DL: Zahvala ekipi
sre, 27.3.2024
Mija Cerar, mamica 13 otrok: ''Vsak dan je eden v puberteti!''
sre, 27.3.2024