DL: Stopila pred policijski avto

29.12.2014 | 11:00

DL: Stopila pred policijski avto

Na pogojno kazen 10 mesecev zapora v preizkusni dobi dveh let je bila obsojena 54-letna Karolina Hudorovac iz Sovinka, ker je 22. februarja 2012 okoli pol enih ponoči v Gribljah stopila pred policijsko službeno vozilo. Policista sta namreč hotela prijeti Silva Hudorovca, saj je bilo zanj razpisano iskanje, bil je namreč na begu iz prevzgojnega doma Radeče. Avto je vozil mladoletni Matjaž Barišič, ki ni upošteval modrih luči na avtu in siren, saj je še kako dobro vedel, da iščejo prav Silva, ki je sedel v avtu.

Mladoletni voznik je s pospešeno vožnjo želel pobegniti policistom. Dogajanje je torej opazila Karolina, ki stanuje na istem naslovu kot voznik, zato je stekla pred policijsko vozilo ter začela vpiti, naj pustijo sopotnika na miru. Ob tem je udarjala po policijskem avtu. Voznik je s sopotnikom v tem času uspel odpeljati.

Karolina se je torej na sodišču zagovarjala zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja, za kar je predvidena kazen zapora od treh mesecev do dveh let. Stroškov kazenskega postopka je oproščena.

Članek je bil objavljen v 39. številki Dolenjskega lista, 25. septembra 2014

T. J. G.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava