Lara Omerzu v Novem Sadu čez rekordnih 1,83 m

29.12.2014 | 09:10

Lara Omerzu v Novem Sadu čez rekordnih 1,83 m

V nedeljo, 28.12.2014, je bil v Novem Sadu tradicionalni novoletni atletski dvoranski miting. Med več kot 500 tekmovalci iz šestih držav, so se tekmovanja udeležili tudi mladi brežiški atleti. Ti so že od torka, 23. decembra, na pripravah v vojvodinskem največjem mestu, kjer imajo zelo lepo in funkcionalno atletsko dvorano, kakršne Slovenija žal ne premore.

Mladi brežiški atleti so dosegli odlične rezultate. Lara Omerzu je v skoku v višino že v prvem poskusu preskočila 1,83 m in s tem izenačila slovenski dvoranski rekord za mlajše in starejše mladinke. Zmagala je celo pred šest let starejšo Črnogorko Marijo Vukovič, ki je pred štirimi leti v Monctonu v Kanadi bila svetovna mladinska prvakinja.

Zelo uspešna je bila tudi Nika Glojnarič, ki je med starejšimi pionirkami dvakrat zmagala. Najprej v teku na 60 m z ovirami z rezultatom 8,76. Nato pa je še v finalu v teku na 60 m, kjer je z 7,78 prav tako postavila osebni rekord. Odlična druga je bila v teku na 60 m z ovirami za starejše pionirke Žanin Kužnik, prav tako z osebnim rekordom 9,51.

Med mlajšimi mladinci je Egon Metelko v skoku v daljino osvojil tretje mesto. Skočil je 6,44 m, kar je njegov najboljši dvoranski rezultat.

Tim Medved je osvojil prvo mesto med starejšimi pionirji v skoku v višino 1,80 m. Miha Vodeb pa je med starejšimi mladinci tudi stopil na zmagovalno stopničko. Tudi on je izboljšal osebni rekord 1,93 m.

Od slovenskih tekmovalcev je nastopil tudi član ljubljanskega MASS-a, Axel Luxa, ki je z rezultatom 2,00 m zmagal med mlajšimi mladinci.

Vse priznanje tudi atletskim delavcem v AK Vojvodina Novi Sad, ki so pred številnim občinstvom res odlično organizirali to tekmovanje.

Zapisal Henrik Omerzu, AK Brežice

Galerija

z-miting-01
z-miting-02
z-miting-03
z-miting-04
z-miting-05

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava