''Čarobna Dežela kozolcev'' v modeliranju svetlobe z animacijo otrok in Eminim božično-novoletnim sejmom, Dežela kozolcev Šentrupert

27.12.2014 | 16:00

Letos bo »Čarobna Dežela kozolcev« zažarela v prav posebni spektakularni svetlobi. Obiskali jo boste lahko vsak dan od petka, 26. decembra, do ponedeljka, 29. decembra 2014. Prava paša za oči bo na poseben način osvetljeni Ziherletov toplar, ki si ga lahko ogledate vsak dan med 16. in 20. uro. Zažarel bo v različnih odtenkih in vzorcih, saj ga bodo osvetlili s posebno tehniko modeliranja svetlobe ter projiciranjem le-te na podlago.

Za vse najmlajše bo pripravljena animacija, saj bodo modelirali svetlobo na kozolce in prikazali pravljico s sedmimi škrati. Animacija otrok se začne vsak dan ob 16. uri in se bo ponovila ob 18. uri. Zgodba govori o škratu Tončku, ki je izgubil prijatelje v Deželi kozolcev, iskal pa jih bo skupaj z otroci. Tončkovo ime izhaja iz besede ton, zato mu je prirojeno, da odkriva ljudska glasbila. Otroci bodo lahko zaigrali skupaj z njim na čudežni inštrument. Odvijale se bodo igre s svetlobo, iskanje zaklada in ples s škrati.

V petek, 26. decembra, od 20. ure pa se bo odvijala zabava z Veselimi Dolenjci in Ognjenimi muzikanti. Ves čas bo potekal tudi Emin božično-novoletni sejem, kjer bo predstavljena med drugim tudi domača in umetnostna obrt, rokodelci in eko-kmetje.

Preživite magične praznične dni v Deželi kozolcev na Dolenjskem.