Sanja Romić Dražić in KUD Dobreč: Belokranjski čoček klasično, KC Janeza Trdine Novo mesto

27.12.2014 | 19:30

27.12.2014 ob 19:30, Izven

Belokranjski čoček klasično je koncert, ki je del mednarodnega projekta oboistke Sanja Romić Dražić, glasbenice, ki živi in ustvarja v Sloveniji in Srbiji.

Po poklicu klasična glasbenica si Romić Dražićeva prizadeva, da bi povezala klasično glasbo s folkloro, tradicijo in kulturo območja, iz katerega prihaja in v katerem živi. Da bi približali tovrstno glasbo širšemu občinstvu in predstavili klasična dela kot del našega vsakdanjega življenja, predstavljamo in povezujemo dve glasbili: oboo kot predstavnico klasike in tamburice kot tipično folklorno glasbilo.

Tokrat je Sanja Romić Dražić k sodelovanju povabila odličen Tamburaški orkester Dobreč. Njihov dirigent je Gregor Zagorc, ki je tudi skladatelj, po čigar skladbi smo imenovali celoten koncert. Tamburica je namreč značilno glasbilo folklorne (narodne) glasbe balkanske regije in njenih območij (Srbije, Hrvaške, Madžarske, Romunije in Slovenije).

Tokrat vam na novoletnem koncertu predstavljamo povsem novo, še neizvajano kombinacijo glasbe (igranja?) oboe in tamburaškega orkestra.

 PROGRAM

J. Pachelbel: Kanon za oboo in tamburaški orkester (prir. G. Zagorc)

C. P. E. Bach: Koncert za oboo in orkester B-dur (prir. G. Zagorc)

B. Bartok: Romunski ljudski plesi (prir. G. Zagorc) za tamburaški orkester

M. Tajčević: 7 balkanskih plesov, oboa in tamburaški orkester (prir. G. Zagorc)

G. Zagorc: Belokranjski čoček, tamburaški orkester

Opombe:

Cena vstopnice: 10 € / 12 €