Izlet v Salzburg

26.12.2014 | 09:40

Izlet v Salzburg
Izlet v Salzburg

Na adventno soboto smo učenci 7., 8. in 9. razreda OŠ Dobova, ki obiskujemo nemški jezik, odšli na ekskurzijo v Avstrijo, natančneje v Salzburg. Pridružili so se nam tudi učenci iz Bizeljskega.

Pri šoli smo se dobili okoli 5.00 ure zjutraj. Pot se je nadaljevala proti Gorenjski, še prej pa smo pobrali vodičko Jasno v Ljubljani.

Peljali smo se mimo Karavank in občudovali lepote pokrajin. Prav lepo se je bilo ozreti po zasneženih vrhovih Alp. Kmalu smo prečkali avstrijsko mejo, kjer se nam je prikazalo prijetno sončno vreme.

Pot se nam ni zdela dolga, čeprav smo se peljali dobrih 6 ur. Med vožnjo smo se smejali, poslušali glasbo in se pogovarjali ter nekaj poti tudi predremali. Tik pred Salzburgom smo skupaj z vodičko ponovili nekaj osnovnih nemških besed. Tam smo prispeli okoli 11.00 ure. Hodili smo po ulicah, starem mestnem jedru in si ogledovali zgradbe, trge ter znamenitosti. Videli smo stolnico, rezidenco solnograških nadškofov, cerkev sv. Petra, trdnjavo Hohensalzberg, se sprehodili na drugo stran reke Salzach vse do dvorca Mirabell. Kmalu je sledil čas za Mc˙Donalds. Kdor je želel, si je lahko ogledal tudi Mozartovo rojstno hišo, ki je med glavnimi znamenitostmi mesta.

Vodička nas je popeljela do božičnih stojnic. Tam smo imeli prosto dve uri. Na trgu in pri stojnicah smo se fotografirali in si privoščili sladkorno peno, jagode oblite s čokolado. Poleg tega pa smo lahko prisluhnili tudi kakšnemu inštrumentu. Ti dve uri sta hitro minili in morali smo se dobiti za odhod.

Domov smo prispeli okoli enajste ure zvečer. Bili smo polni novih doživetij. Ta izlet mi je bilo zelo všeč, saj smo spoznali nov del Avstrije in njeno kulturo ter zgodovino, ki je zelo zanimiva in bogata.

Sara Cizelj, 9. razred, OŠ Dobova

Galerija

salzburg
salzburg2
salzburg3

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava