Veseli december v Črnomlju: V pričakovanju Siddharte in Lepe Brene

25.12.2014 | 10:05

Tako so se v Kanižarici zabavali z Draženom Zečićem. (Foto: L. B.)

Tako so se v Kanižarici zabavali z Draženom Zečićem. (Foto: L. B.)

Veseli december v Črnomlju: V pričakovanju Siddharte in Lepe Brene

Prireditve Veseli december v Črnomlju še ni konec! Po dveh izredno uspešnih dogodkih, ki sta potekala pretekli konec tedna, se v četrtek, 25. decembra, obeta koncert Siddharte, S.A.R.S.-a in skupine Rock Defect, v soboto, 27.12., pa v Črnomelj prihaja Lepa Brena! Oba koncerta bosta potekala v ogrevani hali v Industrijski coni Kanižarica.

Na Veselem decembu v Črnomlju sta pretekli konec tedna potekala dva večera – v petek so na oldies goldies house-electro partyju navduševali Marko Nastić, Gramophonedzie, Paolo Barbato in Angel Anx; dan kasneje pa sta nastopila Dražen Zečić ter Ivana Kovač in zasedba Ful špon.

Če ste zamudili prva dva dogodka prireditve Veseli december v Črnomlju, napake nikar ne ponovite – Siddharta, S.A.R.S. in Rock defect ter Lepa Brena in Fešta band (trubači) vas čakajo!

SIDDHARTA, S.A.R.S., ROCK DEFECT

Četrtek, 25.12.2014 ob 20.00 // Industrijska cona Kanižarica (ogrevana hala), Črnomelj

Četrtek je na Veselem decembru v Črnomlju rezerviran za rockerje: nastopili bodo Siddharta, S.A.R.S. in Rock Defect!

Siddharta so ena od naših največjih in najbolj popularni zasedb. Nase so opozorili sredi devetdesetih let in kmalu izdali prvenec 'Id'. Sledilo je mnogo uspešnih studijskih albumov, odmevna sodelovanja s simfoničnim orkestrom, razprodani koncerti, koncertni spektakli (med drugim tudi stadionski koncert, pravi koncertni maraton in druge inovativne poslastice za oboževalce), turneje po tujini, številne glasbene nagrade in priznanja in še bi lahko naštevali.

Srbska zasedba S.A.R.S. je bila osnovana leta 2006. Že njihova prva skladba, 'Budjav lebac', je doživela velik uspeh, ki je skupino čez noč izstrelil na glasbeni zemljevid širše regije. Tri leta kasneje S.A.R.S. izdajo prvenec, na katerem so tudi uspešnice 'Ratujemo ti i ja', 'Ana', 'Rakija'. S.A.R.S. so do danes izdali tri albume ('S.A.R.S.', 'Perspektiva' in 'Kuća časti'), koncertirali so (in še vedno) po celi Evropi in na mnogih festivalih.

27.12.: LEPA BRENA, TRUBAČI (FEŠTA BAND)

Sobota, 27.12.2014 ob 20.00 // Industrijska cona Kanižarica (ogrevana hala), Črnomelj

Lepa Brena bo zaključila celotno prireditev Veseli december v Črnomlju.

Lepa Brena je nedvomno ena od največjih glasbenih zvezd na Balkanu. Kombiniranje tradicionalne ljudske glasbe s popom ji je uspelo mnogo bolje kot komurkoli – in zvezda je bila rojena. V svoji več desetletij trajajoči glasbeni karieri je izdala obilico albumov, njene skladbe, ki so najbolj ostale v kolektivnem spominu ljudi iz bližnje in daljne okolice, pa so 'Čačak, Čačak', 'Mile voli disko', 'Okrećeš mi leđa', 'Sanjam', 'Čik pogodi', 'Dva dana', 'Izdajice' in mnoge druge. Oder si bodo z njo delili Fešta band (trubači).

N. G.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava