90 let Marije Zupančič

24.12.2014 | 14:45

90 let Marije Zupančič

Marija Zupančič je minuli ponedeljek praznovala 90 let v krogu svoje družine, sorodstva, kot krepka in čila mama, stara mama in prababica. Razveselila se je obiska in čestitk novomeškega župana Gregorja Macedonija, predstavnikov KORK Mestne njive, KS Mestne njive in svoje borčevske organizacije, združenja in krajevne organizacije, ki so ji izrekli čestitko in ji zaželeli snidenje čez deset let.

Marija, po domače Mici, je bila rojena na Daljnem Vrhu, v zavedni družini. Tako oče kot brat in sestra so se zaradi nevarnosti fašizma in svojega prepričanja vključili v osvobodilni boj, vsi trije padli za svobodo, mati, brat in naša Mici pa so bili preganjani. Mici, klena, tako kot je, je z 42. prehojenimi pohodi objetega mesta ''NM v žici'' ena od tistih pohodnikov, ki bodo med prvimi s 50 pohodi vpisani v knjigo pohodov, ki jo hrani TIC Novo mesto. Mici je aktivna krajanka, aktivna v različnih organizacijah in je članica odbora žensk v Dobrniču.

Lep in prisrčen je vsak obisk pri njej. Pravi, da ji ni dolgčas, ker je vedno z nekom v klepetu in spominu na težke dni okupacije, ko so bili ubiti njeni najdražji.

Jože P.

Galerija

praznik-01
praznik-02
praznik-03
praznik-04

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava