Mama Manka na izmenjavi izkušenj - tudi o nasvetih za pomladitev

24.12.2014 | 13:00

Mama Manka na izmenjavi izkušenj - tudi o nasvetih za pomladitev
Ansambel Petra Finka

Ansambel Petra Finka

Zadnja nedelja pred Božičem je v Poljanski dolini že tradicionalno zapisana božičnemu koncertu Jerbas domačih, ki ga pripravlja Agencija Media butik pod okriljem občine Gorenja vas-Poljane. Že sedmi Jerbas domačih je tudi tokrat nasmejal razprodano telovadnico OŠ Poljane. Za smeh so, pod budnim očesom Tončke Oblak, ki je običaje in izkušnje prelila na papir, poskrbeli domači igralci Olga in Katja Šubic, Ela Tavčar, Cilka Fern, Ivan Alič, Miha Gantar in Ivan Dolenec, ki so gostili zgovorno Dolenjko Mamo Manko.

Tako so si izmenjali bogate šoferske izkušnje, mesili testo za poljanski kruh, na odru je dišalo po domačih, lepo počasi krivih klobasah, pa zeliščih, ki rastejo na poljanskih travnikih in so uporabna v domači lekarni, obiskovalci so slišali nasvete za pomladitev, ki jih bo v prihodnje upoštevala tudi Mama Manka, ker pa je v Poljanski dolini precej konj, se tudi temi o jahanju na konjskem hrbtu zgovorni igralci niso mogli izogniti.

Za praznične in druge prijetne melodije pa so poskrbeli Veseli Dolenjci, ki so nas med drugim spomnili na Pozabljeni Božič, Dejan Vunjak se je predstavil s skladbo, ki je mlajša od njegovega nečaka, Ansambel Petra Finka nas je z nežno dolenjsko dušo zazibal v prijetne valčke, Vesele Štajerke so povabile k televizijskemu ogledu koncerta ob 20. letnici, Tapravi faloti so zaigrali tudi zmagovalno skladbo Festivala slovenska polka in valček 2013, za posebno presenečenje je poskrbela domača zasedba Hotaveljski kvintet, ki je v venček Ta narliepš polanske viže združila pesmi poljanskih zasedb Štedientje, Poljanski koledniki in Joc band. Jerbas domačih so sklenili člani Ansambla Vikend, ki mu v Poljanski dolini radi prisluhnejo.

Jerbas domačih je že zdavnaj prerasel okvire Poljanske doline, ki je, kot je povedal župan Občine Gorenja vas-Poljane Milan Čadež, letos naredila velik preskok v prepoznavnosti. Župan je na koncertu gostil tudi poslanca v DZ Žana Mahniča in župana sosednje Občine Železniki Antona Luznarja.

„Domača beseda in veliko srca, ki ga vložimo v prireditev, nas vsako leto nagradita z obiskom številnih obiskovalcev, ki se domov vračajo zadovoljni in komaj čakajo Jerbas domačih prihodnje leto. Ta nedvomno bo, tudi zavoljo pokroviteljev prireditve, ki nas zvesto spremljajo iz leta v leto in s tem dajejo priznanje našemu delu. Vsem iskrena hvala,“ pravi direktor Agencije Media butik in glavni organizator Boštjan Avsec.

S. P. A.

Galerija

u-jerbas-01
u-jerbas-02
u-jerbas-03
u-jerbas-04

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava