Mirnejši prazniki za Krkine rokometaše

22.12.2014 | 09:20

Mirnejši prazniki za Krkine rokometaše
Mirnejši prazniki za Krkine rokometaše

V dvorani Marof se je odvijal 15. krog v 1. A NLB Leasing ligi, kjer je domača zasedba Moškega rokometnega kluba Krka na zadnji letošnji tekmi gostila ekipo Rokometnega klub Sviš iz Ivančne Gorice. Novomeščani so si z zmago, rezultat je bil 30:24 (17:11), zagotovili mirnejše praznike, saj so zanesljivo premagali Ivanjčane. Krkaši so na zadnji tekmi v iztekajočem se letu prikazali dobro igro, saj so vodili od prve do zadnje minute, največjo prednost na srečanju pa so si priigrali v samem zaključku tekme, ko so vodili že za sedem zadetkov ( 29:22). Ivanjčani so Novomeščanom resneje zagrozili v končnici, ko so se približali na vsega tri gole zaostanka (24:21), a se krkaši niso pustili zmesti. Hitro so se " vrnili" v igro in prednost do izsteka igralnega časa le še oplemenitili.

"Danes je za nas štela le zmaga. Sploh po sredinem nesrečnem porazu v Kopru se je bilo zelo težko sestavit, predvsem psihično, ampak smo nekako zbrali še zadnje atome moči, šli na vse ali nič in to se nam je obrestovalo. Zmaga, ki sicer ni bila tako lahka, kot kaže rezultat, ampak nam je uspelo in smo zelo veseli. Sem pa vesel, da sem danes dobil malo več minutaže in sem jo dobro izkoristil. Videl sem, da še znam igrati in upam, da bom formo v nadaljevanju prvenstva še stopnjeval", je po tekmi povedal Blaž Rojc, ki je bil skupaj z Žigo Smolnikom v domači zasedbi najboljši strelec, oba sta vknjižila po šest zadetkov.

Državno prvenstvo se bo zavoljo svetovnega prvenstva v Katarju nadaljevalo februarja prihodnje leto. Novomeščani bodo prvo srečanje po poldrugem mesecu premora odigrali v gosteh pri ekipi Ribnice.

Sodnika: Klančar in Kočevar (oba Ribnica).

Krka: Štangelj, Jurečič 4, Lavrič 1, Didovič 2, Okleščen 2, Bevec 1, Rojc 6, Jakše 2, Rašo, Smolnik 6 (5), Furdi, Cvikl 4, Božič, Potić, Adamčič 1, Klobčar 1.

Sviš Ivančna Gorica: Pekeč, Tekavec, Nered 3, Bregar, Marušič 3, Zavodnik 1, Hrovat, S. Stopar 2, Pekolj 2, Kalabić 6, Slapničar, Marinčič 1, Kristan, G. Stopar 3, Bučar 2.

Sedemmetrovke: Krka 6 (5), Sviš Ivančna Gorica 1 (0)

Izključitve: Krka 20, Sviš Ivančna Gorica 14 minut.

Rdeča kartona: Lavrič (35.), Smolnik (54.).

MRK Krka

Galerija

v-akrk-01
v-akrk-02
v-akrk-03
v-akrk-04
v-akrk-05
v-akrk-06
v-akrk-07
v-akrk-08
v-akrk-09
v-akrk-10
v-akrk-11

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava