Dedek Mraz in Mala čarovnica obiskala otroke zaposlenih ETrŠ Brežice

20.12.2014 | 09:55

Dedek Mraz in Mala čarovnica obiskala otroke zaposlenih ETrŠ Brežice

V ponedeljek, 15. decembra 2014, smo v avli Ekonomske in trgovske šole Brežice zopet gostili gledališko skupino iz Kapel, ki je za otroke zaposlenih delavcev na šoli in njihove bližnje pripravila odlično gledališko predstavo pod taktirko naše svetovalne delavke Alenke Pečnik Kranjec.

Tokrat so uprizorili predstavo Mala čarovnica, ki ni mogla biti zlobna, katero je napisala Maria Clara Machado. V čudovit domišljijski svet nas je popeljala mala čarovnica Rožica, ki obiskuje čarovniško šolo, da bi postala najbolj zlobna čarovnica. Le ena izmed učenk čarovništva lahko dobi metlo na raketni pogon, vendar katera? Tista, ki je najbolj hudobna, ali tista, kateri čaranje res ne gre od rok in namesto temnih urokov in grdobij čara rožice ter pomaga ljudem. Malo čarovnico reši čarobna melodija piščali drvarja Petra, ki premaga zlobno moč čarovnika Gadjega strupa. Kaj pa, če Rožica sploh ni čarovnica?

Sporočilo predstave je, da dobro zmaga nad slabim in da mora biti vsak človek dober in prijazen.

Ob koncu predstave sta očarane otroke obiskala snežinka in dedek Mraz, ki sta v avlo šole prinesla čarobno vzdušje ter čudovita knjižna darila in sokove. Otroci in starši so se zahvalili gledališki skupini ter jih opomnili, da se naslednje leto zopet vidijo.

Pri izvedbi predstave so sodelovali Metka Krošelj Molan (čarovnica Rožica), Jasna Jurman (Velika čarovnica), Vesna Stergar (čarovnica Mušnica), Katalin Makadi (čarovnica Kopriva), Denis Kranjec (čarovnik Gadji strup) in Vinko Penič (drvar Peter) ter snežinka Kalina Kranjec.

Za ETrŠ: Deja Avsec
Foto: ETrŠ

Galerija

obisk-01
obisk-02
obisk-03
obisk-04
obisk-05
obisk-06
obisk-07

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava