V Krškem že pestro decembrsko dogajanje

20.12.2014 | 08:25

V Krškem že pestro decembrsko dogajanje
V Krškem že pestro decembrsko dogajanje

V Krškem se je v tem tednu pričel pester decembrski program, ki se bo nadaljeval vse do božičnega dne. Na Hočevarjevem trgu otroke vabi drsališče, medtem pa se v Mestnem Muzeju odvijajo zanimive delavnice in predstavitve. Starši se lahko pogrejejo z vročim čajem in obiščejo stojnice rokodelcev, ki bodo na trgu vse do petka. Vrhunec praznovanja bo čez vikend, ko se bo dogajanje prestavilo na ulico CKŽ od Sodišča do vključno Hočevarjevega trga. Poleg otroških delavnic in predstav bodo dogajanje popestrili nastopi domačih Kulturnih skupin, v soboto zvečer skupina Čuki in D'Palinka. Celoten program najdete na www.krsko.si

Še enkrat opozarjamo, da bomo s sloganom 'PODPRIMO ROKODELCE' letos kupovali od tistih, ki bodo več ur na mrazu nasmejano prodajali svoje izdelke, narejene z dušo in srcem. Na stojnicah se bo namreč predstavilo okoli 40 posavskih rokodelcev. Z nakupom izdelkov boste prispevali ponudnikom lokalnega okolja in obenem razveselili svoje domače z izvirnimi in okolju prijaznimi darili. Ponujali bodo pester nabor izdelkov primernih za novoletna darila, kot so voščilnice, sveče, medene izdelke, venčke, izdelke iz lecta, kvačkane in pletene izdelke, izdelke iz gline, lesa in stekla, zelišča, čaji, naravna kozmetika, nakit, dekorativni izdelki za dom, mila in še veliko več.

Med sprehodom po sejmu se ne pozabite okrepčati s kuhanim vinom, čajem ali kavo.

Decembrsko praznično vzdušje se bo nadaljevalo že v nedeljo, 21. decembra, z novoletnim tekom po Krškem, 25. decembra pa bo ob 16.30 uri na tradicionalnem prostoru pri Občini Krško v izvedbi Moškega pevskega zbora Svoboda Brestanica potekal prikaz božične zgodbe (žive jaslice) pod naslovom Slovenski božič.

Vabljeni!

TIC Krško

Galerija

_DSC0689
_DSC0691
_DSC1085
_DSC1086
_DSC1089
_DSC1090
_DSC1095
_DSC1096
_DSC1100
_DSC1101
_DSC1105

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava