Začenja se Veseli december v Črnomlju

19.12.2014 | 10:15

Začenja se Veseli december v Črnomlju

V Črnomlju se bosta ta konec tedna odvila kar dva velika dogodka! V okviru prireditve Veseli december v Črnomlju, ki je že nekaj let zapored dobrodošla popestritev prednovoletnega programa, v petek, 19. decembra, poteka Oldies Goldies House-Electro Party (plošče bodo za vas vrteli Marko Nastić, Gramophonedzie, Paolo Barbato in Angel Anx), v soboto, 20. decembra, pa koncert Dražena Zečića, Ivane Kovač in zasedbe Ful Špon. Oba dogodka se bosta odvijala v Črnomlju, v ogrevani hali v industrijski coni Kanižarica.

OLDIES GOLDIES HOUSE - ELECTRO PARTY: MARKO NASTIĆ, GRAMOPHONEDZIE, PAOLO BARBATO, ANGEL ANX // Petek, 19.12.2014 ob 20.00 // Industrijska cona Kanižarica (ogrevana hala), Črnomelj

Veseli december v Črnomlju bo otvoril oldies goldies house-electro party večer. Nastopili bodo Marko Nastić, Gramophonedzie, Paolo Barbato in Angel Anx.

Marko Nastič ja največji srbski techno DJ in producent. Marko je eden od 'graditeljev' razgibane klubske scene na Balkanu in je že davno pritegnil pozornost svetovne javnosti. V svoji več kot 20-letni karieri se je v njegovem žepu nabralo več kot 200 takšnih in drugačnih izidov, Marko pa je tudi stalni gost festivala Exit.

Marko Miličević – Gramophonedzie je z MTV-jevo glasbeno nagrado nagrajen beograjski DJ in glasbeni producent. Njegova glasbena kariera se je pravzaprav začela leta 2000, ko je dobil priložnost za 'študij' na Red Bull Music Academy. Leta 2009 ustvari svetovno uspešnico 'Why don't you' - house skladbo, v kateri uporabi sample swing klasike 'Why Don’t You Do Right' (Peggy Lee).

Paolo Barbato je italijanski DJ in glasbeni producent z več kot 30-letno uspešno glasbeno kariero. Je eden od vodilnih italijanskih house DJ-jev, lahko bi ga poimenovali tudi za pionirja house glasbe. Nastopal je že po celem svetu, med drugim je bil stalni gost Ambasade Gavioli.

DRAŽEN ZEČIĆ, IVANA KOVAČ, FUL ŠPON // Sobota, 20.12.2014 ob 20.00 // Industrijska cona Kanižarica (ogrevana hala), Črnomelj

V Črnomelj prihajata Dražen Zečić in Ivana Kovač!

Več kot uspešna kariera Dražena Zečića se je začela v začetku devetdesetih let. Je eden izmed najbolj priljubljenih hrvaških pevcev, njegovo ime pa je zagotovilo za polne dvorane in dobro zabavo. Dražen Zečić je hkrati tudi pisec skladb za mnoge druge hrvaške glasbenike. V svoji bogati glasbeni karieri je prejel mnogo glasbenih nagrad, zmagoval na številnih hrvaških glasbenih festivalih in izdal 17 albumov.

Ivana Kovač je nase opozorila leta 2005, ko je posnela duet s svojim očetom, velikim Mišem Kovačem, 'Nema mi do tebe nikoga'. Od tu dalje se je njena kariera strmo vzpenjala – štiri leta je bila pevka v skupini Magazin, plod tega sodelovanja pa sta albuma 'Dama i car' in 'Bossa'n Magazin', od leta 2010 pa se predstavlja samostojno. Svoj prvi solo album izda leta 2013.

Prihodnji teden v Črnomlju

Prireditev Veseli december v Črnomlju pa s tem še ni zaključena! Prihodnji teden v Črnomelj prihajajo Siddharta, S.A.R.S. in Rock Defect, ki bodo nastopili v četrtek, 25. decembra, ter Lepa Brena in trubači (Fešta band), ki bodo nastopili v soboto, 27. decembra!

Naj se veseli december začne, leto 2015 je pred vrati!

Neža Glasilka

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava