Pravljično! Po angleško.

19.12.2014 | 09:35

Učiteljica angleškega jezika Natalija Mikec z učenci

Učiteljica angleškega jezika Natalija Mikec z učenci

V Pravljični sobi Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto poteka vsak sredin popoldan brezplačna pravljična urica v angleškem jeziku z ustvarjalno delavnico. Ker je glavnina otrok, ki prihaja k angleškim uricam, stara okoli 6 let in še ne zna niti dobro brati niti pisati, je pedagoški poudarek na zabavnem in ustvarjalnem razvijanju občutka za jezik in njegovo uporabnost, razvijanju veselja do (angleških) črk in besed, ter ne nazadnje na gojenju ljubezni do samih knjig – teh neizčrpnih zakladnic znanja, izkušenj ter modrosti.

Pravljičarka (sicer učiteljica angleškega jezika) prebira zabavna ter poučna besedila slovenskih in tujih avtorjev, nakar si otroci popestrijo tedensko srečanje z ustvarjanjem izdelkov na izbrano temo, z besednimi igricami v angleščini ter z izdelavo slovarčka novih besed. Doslej so poslušali pravljice o hišnih ljubljenčkih in o afriških živalih ter tistih, ki živijo na vaških dvoriščih. Nekoliko trši oreh je bila in je še vedno angleška abeceda, ki je tematska rdeča nit vseh srečanj. V decembrskih dneh pa so se spomnili tudi na Frana Milčinskega-Ježka, in se razveselili njegove znane pravljice Zvezdica Zaspanka v angleščini.

Prav posebna pa je bila zadnja božično-novoletno obarvana angleška urica pravljic, ki je potekala v sodelovanju z Aleksandro Pavlič, predstavnico informacijske točke Europe Direct Novo mesto s sedežem na Razvojnem centru Novo mesto. Namreč ne samo, da je prinesla s seboj Božičkova darila iz osrčja Evrope, pač pa je prispelo z njimi tudi zvrhan koš aktivnosti, ki so le še popestrile predpraznično vzdušje. Ker božič brez snega ni pravi božič, so otroci tokrat poslušali pravljico o snežaku, in nato iz preprostih materialov izdelali vsak svojo snežinko, ki so jo z veseljem odnesli domov. Čisto tako – za rezervo.

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto

Galerija

v-knjiznici-01
v-knjiznici-02
v-knjiznici-03
v-knjiznici-04

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava