Zadnji pohod diabetikov v letu 2014

18.12.2014 | 13:45

Zadnji  pohod diabetikov v letu 2014

Kam le čas beži, kam se mu mudi …, smo se v sredo, 17. decembra, spraševali pohodniki Društva diabetikov Novo mesto. Pa saj ni še dolgo, ko smo si voščili vse dobro v letu 2014, in že je pred nami zadnji letošnji pohod!

Kot po navadi smo se zbrali pred OŠ Grm in glej, glej, tokrat so pohodnice kar prihajale (res, da je bilo štirinajst dni nazaj slabše vreme in temu primerno tudi pohodnikov – le 6), tokrat je bilo drugače. Kar 16 se nas je zbralo in ugotovili smo, da naša Jožica, namesto da bi nas čakala pri Qlandiji, mora tudi ona »vpreči« svojega konjička.

Pri cerkvi v Žalovičah (kjer smo opazili napis, da smo prišli v najbolj urejeno vas v občini Šmarješke Toplice v letu 2013), smo zapustili avtomobile. Da je vas res lepo urejena, smo se prepričali tudi sami. Šli smo po asfaltni cesti mimo kmetije Štamcar, kjer je prijazni gospodar povedal, da prideluje eko-jabolka sorte »topaz«, poskrbel je tudi za degustacijo. Mi smo pot nadaljevali proti Koglem. Ko smo prišli do odcepa za Šmarješke Toplice, smo ugotovili, da tokrat pa le ne bomo prišli do Kogla (decembra je pač krajši dan). Pred kapelico smo naredili skupinski posnetek in se vrnili do avtomobilov.

Kot se za zadnji pohod v letu »spodobi«, smo se ustavili še v prijetnem gostišču, kjer so nam postregli z dobro domačo hrano.

Ob prijetnem klepetu in spominih na prehojene poti smo se z voščili za novo leto razšli do 7. januarja 2015.

F. Vovk

Galerija

c-pohod-01
c-pohod-02
c-pohod-03
c-pohod-04
c-pohod-05

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava