Brežiški vikend postregel z izjemnim kulturnim programom

17.12.2014 | 11:40

Za decembrske iskrice je skrbela tudi “Vila dobrih želja”.

Za decembrske iskrice je skrbela tudi “Vila dobrih želja”.

Veselo je bilo tudi na grajskem dvorišču.

Veselo je bilo tudi na grajskem dvorišču.

Da je december najbolj vesel mesec v letu, priča pretekli konec tedna, ki je tudi v občini Brežice postregel z izjemnim programom, ki je pod odre privabil številno publiko. V prostorih Mladinskega centra Brežice je bilo pestro tako v petkovem kot tudi sobotnem večeru, za kar je najprej poskrbel Tadej Toš, ki je z izjemno predstavo stand up komedije nasmejal tudi najbolj “trde orehe”. Toš, ki sicer slovi kot komik, pred katerim ni varen nihče od obiskovalcev, je tokrat prvič obiskal dvorano MC Brežice, vsekakor pa si igralca njegovega kova v Posavju želimo videti še večkrat.

Sobotni večer je bil namenjen že drugemu “en X MC Party-ju”, ki je tokrat gostil splitsko zasedbo TBF. Odličen nastop frontmana Mladena Badovinca in preostale ekipe je pričaral izjemen predbožični koncert, na katerem smo bili priča vsem največjim hitom zasedbe, za “after” rajanje pa je dolgo v noč v Klubu McB poskrbel DJ.

V nedeljo zvečer pa se je na brežiškem gradu v organizaciji ZPTM Brežice zgodil dolgo pričakovani koncert španske slikarke Ane Beltrán Porcar in tria Somtresons. Priča smo bili izjemni predstavi s slikarskim popotovanjem in doživeto izvedbo klasičnih del na klavirju, klarinetu in oboi. Kot gost večera je na kitari nastopil Simon Roguljič, študent dunajske Akademije za glasbo, ki se je v družbi štirih španskih deklet znova izkazal na domačem odru. Vse obiskovalce je na grajskem dvorišču pričakala tudi praznična tržnica.

S. P.

Galerija

unnamed
unnamed1
unnamed2
unnamed3
unnamed4
unnamed5
unnamed6

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava