DL: Miss Kolpe - Špela, lepota, boks in motokros

11.12.2014 | 14:50

Simpatična Špela Vidic, aktualna miss Kolpe-Kupe, ima še veliko načrtov. (Foto: M. B.-J.)

Simpatična Špela Vidic, aktualna miss Kolpe-Kupe, ima še veliko načrtov. (Foto: M. B.-J.)

Ob Kolpi je bilo letos že šestnajsto lepotno tekmovanje za miss Kolpe-Kupe, ki ga izmenično pripravljajo na slovenskem in hrvaškem bregu reke, torej v Vinici ali Kasunih. Tokrat ga je pripravilo Športno društvo Kolpa iz Pribanjcev v hrvaških Kasunih. Za naziv se je potegovalo devet deklet, a med njimi le ena iz Slovenije, prav tej pa je uspelo zmagati.

Špelo Vidic iz Črnomlja so za tekmovanje pregovorile prijateljice. »Prijavila sem se šele predzadnji dan. Nimam nikakršnih izkušenj z lepotnih tekmovanj, tudi manekenka nisem bila nikoli. V Kasune sem prišla brez kakršnih koli izkušenj na odru. Zato nisem imela nikakršnih posebnih pričakovanj in tudi treme ne. Morda sem bila prav zaradi sproščenosti toliko bolj uspešna,« ugiba 20-letna Špela, ki je lani v Metliki končala srednjo šolo za pomočnico vzgojiteljice, eno leto je prek študentskega servisa delala v vrtcu, sedaj pa je brezposelna.

Za nagrado je prejela vikend paket na morju, 300 kun, ki jih lahko porabi v eni od trgovin, in ček za 1.500 kun. Sicer pa kot misica nima nikakršnih obveznosti, le da bo prihodnje leto na tekmovanju predala lento svoji naslednici. »Pogodb za poziranje nisem dobila, a če bi bila povabljena, bi se odzvala povabilu. Tudi kot manekenka bi se bila pripravljena preizkusiti. Tudi v vrtcu bi rada delala. A ker je pri nas zelo težko dobiti službo, razmišljam celo o tem, da bi se odselila iz Slovenije,« našteje Vidičeva.

Čeprav je Špela na prvi pogled krhko dekle, pa je pred časom kot edina ženska skupaj s fanti trenirala tajski boks. A je ta šport opustila ter se posvetila motokrosu. »Oče Gorazd že dlje časa tekmuje v motokrosu in pogosto sem ga spremljala na tekme, letos pa sem začela voziti tudi sama. Načrtujem tudi tekmovanja, kjer pa se bom morala pomeriti skupaj s fanti, saj ni posebne kategorije za dekleta. A če bom dobra, bom šla morda tudi na evropska in svetovna tekmovanja, kjer pa imajo ženske svojo kategorijo,« še načrtuje simpatična Črnomaljka.

Članek je bil objavljen v 37. številki Dolenjskega lista, 11. septembra 2014

(Pripis uredništva: Špela Vidic je nato novembra osvojila tudi naslov Miss Casino Lipica 2014.)

M. Bezek-Jakše

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (4)

12.12.2014+4     + (5)     – (1)     Oceni delavec 

Ma kaka lepota lepo vas prosim.

14.12.2014+6     + (7)     – (1)     Oceni miki 

mnogo boljše od nje v soboto večer v napoleonu in v pikolu

14.12.2014–3     + (0)     – (3)     Oceni TITO 

Izrek: Vsak posameznik se obremenjuje z boljšim ne s slabšim! Pa lep večer!!!!!!!!

17.12.2014–4     + (0)     – (4)     Oceni uc8vm54y 

lepa, predvsem pa prijazna, samo tako naprej. Bravo Špela!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava