DL: V kulturnem centru bo razgibano

4.12.2014 | 14:20

Irena Plut

Irena Plut

Kulturni center Semič je po petih letih dobil novega direktorja oz. direktorico. Ferdinanda Jakšo je 1. julija nasledila domačinka Irena Plut, ki se je po 25 letih delovne dobe želela preizkusiti še v kulturi. Po izobrazbi je ekonomistka, prišla pa je iz semiške Iskre, kjer je bila komercialistka za prodajo na tujih trgih.

Kot sama pravi, so dosedanje izkušnje s kupci in v komerciali neprecenljive pri novem delu. Prizna pa, da je veliko novega znanja pridobila tudi v zadnjih dveh mesecih v kulturnem centru, čeprav velja, da je poleti v centru zatišje. Res pa je, da so letos že drugič pripravili Poletne večere pred kulturnim centrom, obljublja pa, da bo prihodnje leto dogajanje še bolj pestro in bolj pogosto.

»Sicer pa sem se poleti pripravljala na novo sezono. Čaka nas Praznovanje jeseni, prireditve ob občinskem prazniku pa gledališke predstave. Z dosedanjimi prireditvami, ki so bile dobre, bomo nadaljevali. A ne le, da bomo pripravljali prireditve v Semiču, organizirali bomo tudi obiske dogodkov drugje,« pravi Plutova in obljublja bogato sezono.

Ker kulturni center upravlja dom Partizana, ga bodo v jesensko-zimskem času ponudili ljudem za športno udejstvovanje. Dvorano bodo ljudje lahko najeli, kulturni center pa bo organiziral športne dejavnosti, pripravil pa bo tudi brezplačni teden gibalnih aktivnosti za starejše. Sodelovali bodo s športnimi društvi, predvsem pa spodbujali atletiko, ki v Semiču ni razvita. Novost bodo mladinski večeri v kulturnem centru, ki bodo enkrat na mesec, in sicer ob petkih. Prvi bo 31. oktobra. »Na teh družabnih večerih bomo povezali umetnost in glasbo. Spodbuditi želimo mlade, ki so navzven preveč pasivni, da pokažejo, kaj znajo. Zagotovo bomo na ta način odkrili kakšen talent. Poudariti pa moram, da s tem še nismo rekli zadnje besede, kar se tiče mladine,« je dejala Irena Plut, ki zagotavlja, da bo v kulturnem centru tudi sicer veliko prireditev, pri tem pa bodo s pridom sodelovali s semiško krajevno knjižnico.

Gledališki abonma načrtujejo v prihodnjem letu, veliko pozornost pa bodo namenili kakovosti. Sicer pa ciljni obiskovalci v Kulturnem centru Semič niso zgolj Semičani, ampak vsi Belokranjci, ki so bili tudi že doslej dokaj redni obiskovalci dogodkov v Semiču.

Članek je bil objavljen v 36. številki Dolenjskega lista, 4. septembra 2014

M. Bezek-Jakše

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

4.12.2014+1     + (1)     – (0)     Oceni opazovalec 

Irena je zelo vredu zato verjamem, da bo delo opravlaja zelo uspešno. Vsak problem rešuje dosledno in učinkovito. Ojoj kake delavce Iskra spušča iz rok ni čudno da gre vse v pm.

5.12.2014Oceni hm 

Mene pa zanima koliko iz vseh teh dejavnosti iztrži KC. Koliko se sam financira? Ali mogoče kdo ve koliko stane njegovo delovanje in trije zaposleni in koliko sami ustvarijo? Lahko je biti dober in učinkovit z davkoplačevalskim denarjem.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava