Interaktivna predstavitev jamarstva v Ajdovski jami, OŠ Podgrad

29.11.2014 | 08:00

Jamarski klub Novo mesto vabi na interaktivno predstavitev jamarstva v Ajdovski jami, ki bo potekala 29. novembra 2014, ob 8. uri pri osnovni šoli v Podgradu

Pridružite se nam na pohodu od Podgrada do Ajdovske jame na Radohi. Pot nas bo vodila mimo razvalin gradu Mehovo, kjer bomo obujali zgodbe iz Trdinovih Bajk in povesti o Gorjancih. Od tam bomo pot nadaljevali po trasi ozkotirne železnice do Ajdovske jame.

V Ajdovski jami vam bomo skozi film Tomaža Grdine »Čar neznanega«, v sliki in besedi predstavili del dolenjskega podzemlja ter naše delo na tem področju. Sledila bo še demonstracija jamarskih tehnik, katere bodo najpogumnejši lahko tudi preizkusili. Po zaključku se bomo peš vrnili v Podgrad.

Seveda pa področje Radohe skriva mnoge poti, ki jih lahko obiščete peš ali s kolesom. Peter Štangelj, ki je soorganizator tega pohoda, vam bo predstavil kolesarski izlet »S kolesom do pitne vode«.

S sabo prinesite veliko dobre volje in malico iz nahrbtnika. Pohod je primeren za vse generacije, saj bo hoja trajala približno 1 uro v eno smer.

Za delovanje novomeškega jamarskega kluba se bodo zbirali prostovoljni prispevki.