Martinov pohod »Od pletenke do malkovških goric«

27.11.2014 | 13:40

Martinov pohod »Od pletenke do malkovških goric«

Pri pletenki velikanki v Tržišču je bila zbirna točka tudi letošnjega tradicionalnega Martinovega pohoda, ki je zaradi slabega vremena potekal teden dni kasneje, v soboto, 15. novembra. Kot se za Martinov pohod spodobi, smo pohodnike opremili s spominskim kozarcem, da bodo lahko pokušali mladi cviček. Pohodnikom je dobrodošlico in lahak korak zaželela Milena Knez, predsednica TD Tržišče; pozdravil jih je tudi predsednik KS Tržišče Janez Virant. Zapeli so Vinogradniški pevci iz Tržišča. Za veselo vzdušje na pohodu pa je skrbel odličen harmonikar Matic Moher.

Od pletenke nas je pot vodila skozi Tržišče, po dolini Škovca do Pavle vasi. Pri cerkvi sv. Jakoba so nam domačini iz Pavle vasi pripravili pravo pojedino z domačimi dobrotami za kar se jim v imenu TD najlepše zahvaljujemo. V goste se je pripeljal še škof Martin in krstil mošt v vino.

Pot smo nadaljevali proti Pavli gori, kjer so pohodniki lahko okušali na društvenem ocenjevanju izbran najboljši cviček 2014 iz kleti Branka Poljanca. Za veselo vzdušje je poskrbela skupina mladih muzikantov Vesela dolina in pevci Društva vinogradnikov Malkovec. Pohodnike pa je nagovoril tudi lanski ambasador cvička Ivan Pungerčar, ki je prava zakladnica znanja o trti, vinu in Malkovcu.

Pot smo nadaljevali na vrh Malkovca, se še enkrat ozrli po vinskih goricah, potem pa se vrnili proti Tržišču, kjer nas je čakal topel obrok. Dan se je prevesil v noč in pohodniki so se s prijetnimi občutki vračali domov.

Janja Seničar Tratar, TD Tržišče

Galerija

o-pohod-01
o-pohod-02
o-pohod-03
o-pohod-04

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava