Cesta, vodovod in optika tudi v Murnicah

27.11.2014 | 09:30

Cesta, vodovod in optika tudi v Murnicah

Ob praznovanju občinskega praznika sta Občina Sevnica in Krajevna skupnost Šentjanž namenu predali več infrastrukturnih ureditev v kraju Murnice, ki pomembno izboljšujejo kakovost bivanja na tem območju.

Zaključena je celovita ureditev prej dotrajanega 860-metrskega odseka makadamske javne poti, ki je sedaj bistveno razširjena in asfaltirana ter s tem omogoča varnejši in prijaznejši dostop. Investitorja, občina in krajevna skupnost, sta v ureditev odseka vložili okrog 50.000 evrov. Skupaj z Javnim podjetjem Komunala d.o.o. Sevnica je občina v več etapah izvedla ureditev vodovoda, ki povezuje vodovodni sistem od Leskovca do uporabnikov v Murnicah na 6-kilometrskem odseku in omogoča priključitev okrog 50 uporabnikom. Zaradi zelo razgibanega terena je bil projekt gradnje z umestitvijo več raztežilnikov zahteven tako z vidika izvedbe kot samega hidravličnega sistema upravljanja. Investicija je znašala okrog 55.000 evrov. Na omenjenem območju so Murnice v sklopu gradnje širokopasovnega optičnega omrežja opremljene tudi z možnostjo priklopa na najsodobnejše internetno omrežje.

Na priložnostni slovesnosti z uradno predajo namenu vseh naštetih pridobitev sta zbrane nagovorila župan Srečko Ocvirk in predsednik Sveta Krajevne skupnosti Šentjanž Boštjan Krmelj, s še posebej izbranimi besedami pa je veliko zadovoljstvo krajanov povzela Marija Bajt. S petjem so dogodek obogatili Šentjanški jurjevalci.

Občina Sevnica

Galerija

v-murnicah-01
v-murnicah-02
v-murnicah-03
v-murnicah-04
v-murnicah-05
v-murnicah-06
v-murnicah-07
v-murnicah-08
v-murnicah-09
v-murnicah-10
v-murnicah-11
v-murnicah-12
v-murnicah-13

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava