Uspeh mladinske ekipe PGD Gorenje Vrhpolje na državnem kvizu

26.11.2014 | 12:25

Uspeh mladinske ekipe PGD Gorenje Vrhpolje na državnem kvizu

V soboto, 22. novembra 2014, je v OŠ Črešnjevci potekalo 13. državno tekmovanje v gasilskem kvizu, kjer je mladinska ekipa PGD Gorenje Vrhpolje zasedla odlično 3. mesto. Uroš Grubar, Domen Roženbergar in Miha Rangus so pod mentorstvom Bojana Rangusa in Jožeta Goloba dokazali, da je prijateljstvo v kombinaciji s trdim delom in veliko prostovoljno vloženega truda tisto, kar ekipo naredi zmagovalno. Dokazali so tudi, da se sanje lahko uresničijo, potrebno jih je sanjati in biti pripravljen za uresničitev le-teh tudi garati.

Za desetinami PGD Gorenje Vrhpolje, ki tekmujejo v kategoriji gasilskega kviza, je izjemno tekmovalno leto. Vseh pet ekip je pokazalo odlično znanje s področja gasilstva in praktične uporabe gasilskih orodij ter doseglo zavidanja vredne rezultate, saj so se prav vse ekipe uvrstile na zmagovalni oder na tekmovanju GZ Šentjernej. Prve tri uvrščene ekipe so si prislužile tudi udeležbo na kvizu dolenjske regije, ki je potekal 15. 11. 2014 v Trebnjem. Mladinska ekipa PGD Gorenje Vrhpolje 1 se je nato z zasedenim 1. mestom v dolenjski regiji uvrstila na državno tekmovanje, kjer je osvojila 3. mesto. Fantje, ki praktično že 10 let hodijo na gasilska tekmovanja na vseh nivojih, pravijo, da jim motivacije za nadaljnja tekmovanja še ni zmanjkalo. Prav gotovo pa so s svojih uspehom spodbudili tudi ostale člane društva, tako mentorje kot tekmovalce, da na že tako prepolne police s pokali dodajo še kakšnega, vsaj tako blestečega, če ne še bolj.

Vsem članom in mentorjem zmagovalnih ekip PGD Vrhpolje čestitamo za lepe uspehe, ki so rezultat vlaganja članov v vzgojo in izobraževanje gasilske mladine ter velikega vloženega truda tekmovalcev in mentorjev. Priprave na tekmovanje namreč zajemajo učenje zajetnega kupa gradiva z različnih področij, od kemije, tehnike in fizike do zgodovine, ter dobršno mero spretnosti, ki jo je potrebno pridobiti z rednim in vztrajnim treningom. Takšno učeče se druženje pa spleta trdna prijateljstva, predvsem pa goji duh prostovoljskega dela in pomoči sočloveku, kar mora biti temelj našega skupnostnega življenja.

Anita Rangus
tajnica PGD Gorenje Vrhpolje

Galerija

r-pgd-01
r-pgd-02
r-pgd-03
r-pgd-04
r-pgd-05
r-pgd-06
r-pgd-07

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava