97. rojstni dan Marije Udovč - prava zakladnica spominov

24.11.2014 | 13:00

97. rojstni dan Marije Udovč - prava zakladnica spominov

Visok jubilej, 97 let, je 13. novembra praznovala Marija Udovč z Malkovca. Marija je bila rojena v Motniku blizu Trojan. Potem se je priženila na Malkovec in tu preživela več kot sedemdeset let svojega bogatega življenja.

V zakonu so se Mariji rodili štirje otroci, Marija, Tone (žal že preminul), Ivan in Anica. Že zgodaj je izgubila moža in potem je vsa skrb za hribovito kmetijo in vinograd padla na njena ramena. Ker je bila vedno skromna in vajena trdega dela, je premagovala vse ovire.

Slavljenka Marija zadnja leta živi pri hčeri Marici v Novem mestu. Najbolj je vesela obiskov svojih otrok, sedmih vnukov, dvanajstih pravnukov in prvega prapravnuka ter ostalih sorodnikov. Marija je prava zakladnica spominov. Kako radi sedemo k njej, ko z žarom v očeh pripoveduje o svojih dekliških letih, o raznih prigodah iz njenega življenja na Malkovcu.

Marija Udovč je bila vedno dobra in poštena, pridna in delovna. Tako jo sosedje in znanci z Malkovca še vedno radi obiščejo in obujajo spomine, ko je Marija še živela med njimi v hiški pot mogočnim kostanjem.

Slavljenki Mariji želimo še mnogo zdravja, sreče in miru ter da se ob letu zopet zberemo ob njenem prazniku!

Janja Seničar Tratar

Galerija

p-dan-01
p-dan-02
p-dan-03

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava