Novomeški judoisti osvojili sedem medalj na mednarodnem pokalu

24.11.2014 | 09:40

Novomeški judoisti osvojili sedem medalj na mednarodnem pokalu

V Ljubljani, v Hali Tivoli je 22. in 23. novembra potekalo tradicionalno, 51. tekmovanje v judu za Pokal Nagaoke. Na tekmovanju je nastopilo preko 650 tekmovalcev iz dvanajstih držav.

Med dečki starimi do 10 let je srebrno medaljo osvojil Arnel Šumar. Arnel je gladko premagoval nasprotnike vse do finala. Tam pa je naletel na veliko večjega in močnejšega nasprotnika, ki ga ni uspel premagati. Filip Kapš, Alis Miskić in Benjamin Bernad so osvojili bronaste medalje. Med deklicami starimi do 10 let se je izkazala Vanessa Gole. V polfinalnem dvoboju proti kasnejši zmagovalki si je že zagotovila vodstvo, vendar ji prednosti žal ni uspelo zadržati. V borbi za 3. mesto je gladko, z ipponom ugnala nasprotnico.

Med dečki starimi do 12 let sta navdušila Lan Luzar z osvojenim 2. mestom in Jaka Vernig Lopez s 3. mestom. Oba sta z nekaj z zelo učinkovitimi tehnikami premagovala svoje nasprotnike.

Zelo blizu dobri uvrstitvi pa sta bila tudi Nejc Stojanovič in Mark Van Elteren. Proti svojima nasprotnikoma sta se zavzeto borila in pokazala veliko željo po zmagi. Vendar tokrat žal ni bilo dovolj.

Na splošno so judoisti Bushida prikazali veliko znanja, poguma in zelo kvalitetne borbe ter osvojili izvrstne rezultate na zelo močnem mednarodnem turnirju.

mag. Metod Jerman

Galerija

u-judo-01
u-judo-02
u-judo-03
u-judo-04
u-judo-05
u-judo-06
u-judo-08
u-judo-09
u-judo-10
u-judo-11
u-judo-12
u-judo-13
u-judo-14
Novomeški judoisti osvojili sedem medalj na mednarodnem pokalu

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava