Jorgić najboljši pri mlajših članih, Omerzel blizu kolajne pri mlajših kadetih

24.11.2014 | 08:35

Darko Jorgić

Darko Jorgić

V športni dvorani Kidričevo sta se v nedeljo, 23. novembra, odvila dva republiška turnirja pod okriljem Namiznoteniške zveze Slovenije. Na odprtem turnirju, prvem v letošnji sezoni, so se srečali mlajši kadeti in mlajši člani.

Barve NTK Krka Novo mesto so zastopali Darko Jorgić, Tilen Novak, Aljaž Šmaljcelj in Peter Hribar pri mlajših članih ter Mitja Omerzel, Domen Zupančič in Jaka Golob pri mlajših kadetih. Da se dobro dela tudi z mlajšimi selekcijami v Novem mestu, je znova potrdil Omerzel, ki je v popolni konkurenci prišel do četrtfinala in potrdil 7. mesto na državni jakostni lestvici za dečke do 13 let. V finalni del se je uvrstil tudi Zupančič, ki je izpadel v 1/16 finala.

Dolenjsko javnost že vse od prihoda v vrste Krke lansko sezono razvaja Darko Jorgić, ki je tudi danes potrdil, da mu v Sloveniji trenutno ni para. Na poti do nove republiške zmage je v polfinalu s 4:1 premagal Denija Kožula (NTK Logatec), v finalu pa s 4:0 še Erika Paulina (NTK Arrigoni) s katerim je poleti 2013 na evropskem kadetskem prvenstvu Sloveniji v ekipnem delu tekmovanja priigral zgodovinsko srebro.

Tilen Novak in Aljaž Šmaljcelj sta svojo pot končala v 1/8 finala. To bo še nekaj časa žrlo predvsem Novaka, ki je proti aktualnemu državnemu prvaku pri mlajših članih Kožulu zapravil vodstvo z 2:0 v nizih, medtem ko Šmaljcelj proti Paulinu ni imel resnejših možnosti za zmago. Hribar je izpadel v pretekmovalni skupini.

Tilen Cvetko je tokrat nastopal v Zagrebu na tradicionalnem Memorialu Antuna 'Tove' Stipančiča, žal pa ni uspel ponoviti uspeha s preteklega vikenda, ko je v Varaždinu končal na 2. mestu. V Zagrebu se je moral zadovoljiti s končnim 9. – 16. mestom.

T. Š.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava