Vrtec Loka Črnomelj: Obiskali smo čebelarko Darjo

24.11.2014 | 12:30

Vrtec Loka Črnomelj: Obiskali smo čebelarko Darjo

Ker se je bližal tradicionalni slovenski zajtrk, smo v vrtcu Loka Črnomelj poskrbeli za dodatne spremljajoče se dejavnosti. Tako so otroci starejših skupin 4-6 let skupaj z vzgojiteljicami in spremljevalkami v torek, 11. 11. 2014, obiskali čebelarko Darjo in čebelarja Zlatka iz ČD ob Kolpi in Lahinji. Z avtobusom so se izpred vrtca odpeljali na Rožič Vrh, kjer jih je sprejela čebelarka Darja in čebelar Zlatko. Otroke sta odpeljala do bližnjega čebelnjaka, kjer si je Darja oblekla zaščitno obleko in jim pričela pripovedovati o spoštljivemu in odgovornemu odnosu do žive narave in čebel. Čebelarka Darja je otrokom pripovedovala na prijeten in poučen način, primeren njihovi starosti. Zanjo to ni bilo težko, saj je naša upokojena delavka vrtca in je bilo delo z otroci del njenega vsakdanjika. Otroci so z zanimanjem prisluhnili in izvedeli veliko novih stvari. Videli so posebne čebelje panje v obliki gob, (jurčkov, mušnic) izdelane iz stiropora. In kaj je bilo skrito pod panji? Pleten koš in v njem satje, katerega so čebele same izdelale. Prisluhnili so tudi brlenju čebel in sami z glasovi poskušali oponašati njihovo oglašanje. Čebelar Zlatko je za otroke pripravil makete satnic in fotografije čebel. Otroci so si makete satnic in fotografije ogledali.

Čebelarja sta za otroke pripravila tudi pogostitev. Lahko so poskusili in požvečili med v satju, pojedli košček kruha z medom in maslom ter se odžejali s čajem, ki je bil sladkan z medom. Kako nam je vse teknilo in bilo dobro!

V naravi in na svežem zraku smo preživeli čudovito dopoldne. Otroci so ob pripovedovanju in s prikazanimi dejavnostmi doživljali in spoznavali raznolikost narave ter si pridobili izkušnje z živimi bitji in naravo. Čebelarjema se zahvaljujemo za topel sprejem, pripravo dejavnosti in prijetno druženje.

Vesna Žarkovič, pom. ravnateljice

Galerija

o-darka-01
o-darka-02
o-darka-03
o-darka-04
o-darka-05
o-darka-06
o-darka-07
o-darka-09
o-darka-10
Vrtec Loka Črnomelj: Obiskali smo čebelarko Darjo

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

26.11.2014+2     + (2)     – (0)     Oceni vika lozar 

Verjetno bo ta izlet nepozaben za otroke in so potem doma pripovedovali mami in atetu in razveselili oba.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava