Čustveni vampirizem, Knjižnica Mirana Jarca  Novo mesto

24.11.2014 | 18:00

– Velika čitalnica na Študijskem oddelku

Gotovo se vam je že zgodilo, da ste se na koncu kakšnega obiska sesedli kot prazna vreča. Vznemirljivi, vendar nezanesljivi prijatelj vas lahko najprej vzdigne v nebesa in še preden se zavedate, kaj se dogaja, odhaja skozi vrata z vašo denarnico, medtem ko na tleh pobirate kose svojega srca.

Morda imate prijateljico, sodelavko, ki uporablja čustva bolj učinkovito kot teroristi kalašnikove. Ali pa šefa, čigar ego je višji od Šmarne gore. Morda starše, ki jim ne boste ugodili, tudi če vam podelijo Nobelovo nagrado za pridnost.

Danes poteka najbolj prefinjena bitka, ki se je večinoma niti ne zavedamo. To je bitka za energijo. Ali kdaj pomislimo, zakaj smo vse bolj apatični in brez energije? Se zavedamo, zakaj ima toliko odraslih otrok še vedno boleče in nerazrešene odnose s starši? Kateri so pravzaprav tisti »grehi«, ki tako prizadenejo otroke? In zakaj se toliko prijaznih ljudi spremeni v prave tirane, takoj ko v službi napredujejo stopničko višje?

So čustveni vampirji sodobni zombiji? V čem se tako zelo razlikujejo od nas in kako ravnati, če v njih prepoznamo svoje starše, sestre ali brate, otroke, prijatelje ali sodelavke in šefa?

Kako jih prepoznati, kako ravnati, da odnesemo celo kožo?

Delavnica traja 90 min, prispevek za udeležbo na delavnici je 8€.

Delavnico izvaja Taja Veroti.