Brežičani končali na drugem mestu

23.11.2014 | 08:50

Brežičani končali na drugem mestu

Nogometaši NK Brežice 1919, ki nastopajo v Medobčinski nogometni ligi Celje, so jesenski del prvenstva končali na dobrem drugem mestu.

V zadnjem krogu jesenskega dela prvenstva sta se srečali dve moštvi, ki sta osvojili največ točk, Zreče in Brežice 1919. Vendar derbi ni opravičil tega naziva, saj so na igrišču prevladovali domačini in na koncu gladko slavili z visokim rezultatom 5:0. S tem so potisnili Brežičane na drugo mesto, Zreče pa je tako postalo jesenski prvak.

Ob zaključku jesenskega dela lahko rečemo, da so varovanci trenerja Antonija Brdika v svoji krstni sezoni dosegli dober rezultat, saj so kot novinec lige končali na visokem drugem mestu. Ob tem pa so v devetih jesenskih krogih dosegli kar sedem zmag, izgubili pa so dva srečanja, in sicer v Žalcu in Zrečah.

V zimskem premoru, ki sledi, pa je pred upravo kluba dokaj zahtevna naloga. Zagotoviti morajo namreč sredstva za nemoteno tekmovanje tudi v spomladanskem delu prvenstva, ki se prične 21. marca prihodnje leto, ko bodo nogometaši Brežic gostili prvouvrščene Zreče. Torej že prvo spomladansko srečanje bi lahko nakazalo, katero moštvo je glavni favorit za osvojitev naslova prvaka, ki pelje v dodatne kvalifikacije za uvrstitev v 3. SNL-vzhod. Ravno zaradi tega tudi strokovno vodstvo kluba ne sme ostati križem rok, saj je potrebno moštvo dodatno okrepiti in osvežiti z novimi močmi, ki bo sposobno enakovredne borbe za naslov prvaka.

Omenimo lahko tudi nekatere igralce, ki so v jesenskem delu prvenstva nosili glavno breme. Igralec z največjo minutažo je branilec Klaudio Lokar (792 minut), sledijo Dorijan Ožvald (783, ob tem je dosegel tudi 6 zadetkov), Rok Baznik (697, 5 zadetkov), Ivan Puškarić (645, 2 zadetka), vratar Tadej Šepetavc (642), Anže Smukovič (630, 1 zadetek), Iztok Zofič (605), Marko Crnoja (485, 4 zadetki), Karlo Stošič (436), Antoni Brdik, ki je bil hkrati tudi trener ekipe (431), Jože Golobič (385, 2 zadetka), Denis Balagič (376), Robert Drugovič (355, 4 zadetki), Rok Budič (346) in Matej Mirkac (339).

I. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava