Teden odprtih vrat v Domu upokojencev Sevnica

22.11.2014 | 11:00

Teden odprtih vrat v Domu upokojencev Sevnica

V Domu upokojencev Sevnica smo v tednu od 11. do 14. novembra odprli svoja vrata širši javnosti z namenom, da jim predstavimo svojo dejavnost in pokažemo, kako živimo. V tem tednu je bilo še posebej pestro, saj se je vsak dan dogajalo kaj novega.

V torek smo se spomnili sv. Martina in pripravili tradicionalno martinovanje z martinovim kosilom. Pridružile so se nam tudi članice skupine za samopomoč Rožmarin, skupine, ki deluje v zunanjem okolju ter skupina šestih pevcev v spremstvu harmonikarja iz Boštanja. Le-ti so nam polepšali dopoldne z bogatim repertuarjem ljudskih pesmi ter nas v spominih vrnili v pretekle čase.

V sredo so nas obiskali prvošolčki iz podaljšanega bivanja OŠ Sevnica z namenom, da si ogledajo naš dom ter ustvarjalni kotiček, kjer so razstavljeni njihovi izdelki. Popoldan pa smo praznovali rojstne dneve stanovalk in stanovalcev, ki praznujejo v mesecu novembru.

V četrtek je bilo možno prisluhniti predavanju z naslovom »Smisel življenja v zadnjem obdobju življenja« v izvedbi dr. Zdenke Zalokar Divjak. Podala nam je kar nekaj življenjskih napotkov za lažje sprejemanje starosti.

Petek pa je bil namenjen medgeneracijskemu druženju z otroki iz skupine Sončki enote Kekec. Zaigrali so nam igrico »Pod medvedovim dežnikom« ter zapeli pesmice, ki so se jih do sedaj naučili v vrtcu. Kot vedno so nam polepšali dan ter nam pričarali nasmeh na obraz.

Ves teden pa si je bilo možno ogledati tudi razstavo izdelkov stanovalcev Doma upokojencev Sevnica.

V tem tednu odprtih vrat smo tako želeli prikazati dom upokojencev kot ustanovo, v kateri starejši ljudje preživijo del svojega življenja. Kako kvalitetno pa je to življenje pa je odvisno tako od posameznika, svojcev in zaposlenih. Vsi skupaj pa se po najboljših močeh trudimo, da drug drugemu obogatimo in polepšamo dan.

Darja Borin, delovna terapevtka

Galerija

n-dom-01
n-dom-02
n-dom-03
n-dom-04

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava