Zajtrk z županom

21.11.2014 | 11:00

Zajtrk z županom

Danes smo učenci v Sloveniji obeležili dan slovenske hrane s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Ker tudi naša šola sodeluje v tem projektu, smo ob 7.30 imeli učenci od 1. do 6. razreda zajtrk v učilnicah, ostali pa smo jedli v jedilnici.

Letos se nam je pri zajtrku pridružil tudi župan občine Brežice g. Ivan Molan, kar je bila za nas še posebna čast, saj vsako leto izbere drugo šolo. Zajtrkoval je skupaj z učenci 3. b razreda, razredničarko Matejko Volk in ravnateljico Ivano Baškovič. Ob prihodu je učence obdaril s košaro domačih jabolk in lipovim medom ter povprašal učence, ali doma kaj zajtrkujejo. Povedal je, da je zajtrk pomemben obrok in kako pomembna je zdrava prehrana. Razredničarka nam je povedala, da so nam črni kruh, domač med, mleko in jabolka priskrbeli domačini in okoliški pridelovalci.

Slovenski tradicionalni zajtrk je bil županu všeč, saj tudi sam zelo rad zajtrkuje kruh, med, maslo in čaj. Povedal je še, da si za zajtrk vedno vzame čas, za malico in kosilo pa ponavadi nima preveč časa. Ko je še on hodil v šolo, se je najbolj razveselil, kadar je bilo za malico makaronovo meso, rad je jedel tudi juho z zvezdicami. V tistih časih kosil še ni bilo, učenci pa so nosili od doma ozimnico in s tem imeli cenejšo malico. Poudaril je, da so tako velikokrat jedli zdravo hrano, kot sta domače zelje in fižol.

Na koncu so se mu učenci 3. razreda zahvalili za obisk, ob odhodu pa je župan pri zajtrku pozdravil še učence 1. in 2. razreda.

Sara Cizelj in Tjaša Bogovič, 9.r. OŠ Dobova

Galerija

zajtrk 003
zajtrk 006
zajtrk 017
zajtrk 019

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava